NOGOMET

Željezničar stigao na Maltu

Susret prvog pretkola Evropske lige

Z. ŠARIĆ

29.6.2015

14:50 - U jednom od mnogobrojnih kafića na Malti, otoku koji je i veliki turistički centar, sreli smo Admira Adžema, trenera juniora Željezničara koji je prošle sezone vodio i prvi tim sa Grbavice. Popularni Ado je u društvu svog sina uživao u sunčanom danu i osvježavajućim pićima. 

adzem-na-malti

Foto: Z. ŠARIĆ (Adžem: Bodri momke koje je trenirao u mlađim i seniorskim konkurencijama)

- Tu sam kao turista i kao navijač. Došao sam da podržim momke koje sam trenirao i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji. Nadam se dobroj igri i pobjedi, rekao nam je Adžem.

13:20 Avion sa fudbalerima, stručnim štabom i delegacijom Željezničara, te određenim brojem novinara i navijača, koji je u 11:45 sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo poletio ka Malti, oko 12:55 sati sletio je na ovaj otok i državu u Sredozemnom moru.

zeljo-malta

Foto: Z: ŠARIĆ (Fudbaleri Željezničara na aerodromu na Malti)

Kako javlja reporter "Dnevnog avaza" sa lica mjesta, plavu ekspediciju je dočekalo sunčano vrijeme i 30 stepeni Celzijusa.

10:56 Plava ekspedicija, predvođena fudbalerima i stručnim štabom, otputovala je na Maltu na susret prvog pretkola Evropske lige.

Željezničar će sutra od 17:45 na Hibernians stadionu gostovati kod domaćeg Balzana.

Plava ekspedicija otputovala je sa sarajevskog Aerodroma, a dolazak na Maltu je planiran oko 14 sati.

Plavi će od 17:45 odraditi trening, a konferencija za medije je planirana pola sata ranije.

Strateg Željezničara Milomir Odović rekao nam je uoči polijetanja aviona da se nada pobjedi, te da ima problema jer Kerim Memija najvjerovatnije neće moći početi utakmicu zbog povrede pa će sjediti na klupi.

zeljo-u-avionu

Foto: Z. ŠARIĆ (U avionu za Maltu vlada optimizam)

- Vjerujem da možemo pobijediti što bi nam bilo vrlo bitno jer bi onda za revanš imali potrebni mir i maksimalno bismo nastavili sa pripremama, kaže Odović.

Inače, u avionu za Maltu su fudbaleri i stručni štab, te vodstvo kluba, novinari ali i najvjerniji navijači našeg najtrofejnijeg kluba koji će sutra sigurno biti velika podrška sa tribina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.