NOGOMET

Banjalučanin zaslužan za historijski uspjeh U-21 reprezentacije Švedske

Zlatan Nalić radi kao trener-konsultant

Redakcija

30.6.2015

U finalu EP-a za mlade nogometne reprezentacije u Pragu u 20.45 sati večeras će snage odmjeriti Švedska i Portugal. Velike zasluge za historijski uspjeh Švedske ima i Zlatan Nalić, koji je rođen u Banjoj Luci 23. januara 1969. godine, koji u ovoj reprezentaciji radi kao trener-konsultant.

Ove dvije reprezentacije već su se susrele u grupnoj fazi, a utakmica je završena bez pobjednika rezultatom 1-1.

received-10153469174004433

- U finale ulazimo potpuno rasterećeni. Nastupit ćemo u najjačem sastavu. Mi smo već sada napravili nevjerovatan rezultat - kaže Nalić koji istče da će večeras imati veliku podršku navijača.

U igračkoj karijeri Zlatan je nastupao za tuzlansku Slobodu, grčki Panathinaikos, te švedske klubove Mjällby AIF i Motala AIF. Zlatan je sin Mesuda Nalića, legendarnog desnog krila Slobode iz Tuzle koji je 24  puta nosio dres reprezentacije bivše Jugoslavije. Zlatanov sin Adi, također, nastavio je porodičnu tradiciju. Trenutno igra za U-17 Mjällby AIF, a prošle godine bio je i kampu slavnog Milana.

- Finale protiv Portugala posvećujem mom rahmetli ocu Mesudu. Da je živ bio bi ponosan na mene. Nadam se da ću na njegov mezar u Tuzlu doći sa zlatnom medaljom i pročitati njegov citat kojeg se svakodnevno sjetim: „Čudna neka zamlja ova Bosna i Hercegovina. Kada bi je kupovao ni prebijenu paru za nju ne bi dao. A kada bi je prodavao nema tih para za koje bi je prodao“. Mnogo mi znači i podrška porodice, supruge Marije, sinova Adija i Sandra, te prijatelja Osmana Hadžića koji sa porodicom dolazi na finale.  Hvala i svim Bosancima i Hercegovcima, ali i prijateljima iz cijele bivše Jugoslavije na lijepim željama i čestitkama - kaže Nalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.