NOGOMET

SAMPDORIJA SE POJAČAVA Zukanović potpisao četverogodišnji ugovor

Zavšava se "sapunica" oko prelaska

(A. S.)

15.7.2015

11:30 Prema natpisima italijanskih medija Zukanović će potpisati ugovor sa Sampdoriom na četiri godine, a transfer je vrijedan 3 miliona eura. Iako je ranije bilo najavljivano kako će naš reprezentativac nastaviti karijeru u Interu, ipak do dogovora nije došlo jer je Inter ponudio Chievu 2,5 miliona eura.

10:50 - Kako javljaju italijanski mediji, bh. reprezentativac Ervin Zukanović danas treba da obavi ljekarske preglede nakon kojih bi potisao ugovor za Sampdoriju. Time će, po svemu sudeći, biti okončana prava "sapunica" o prelsku našeg internacionalca iz Chieva, a za kojeg je bio zainteresiran i slavni Inter.

Naime, prije nekoliko minuta u Laboratoriju Albaro u Đenovi, prema pisanju italijanskih medija, ušao je Zukanović. Time je dosadašnji nogometaš Chieva, koji je bio na korak od prelaska u Inter, odlučio se da izabere tim kojeg trenera legendarni Walter Zenga.

- Drago mi je da sam ovdje. Trener mi je rekao da je sve super i uvjeren sam da u svoju budućnost u ovoj ekipi. Sampdoria je pravi tim - kazao je Zukanović za Sky Sport.

Podsjetimo, Zukanović je u Italiju došao iz Belgije, gdje je igrao za Gent i Kortrijk, a karijeru je počeo u sarajevskom Željezničaru. Za reprezentaciju BiH odigrao je sedam utakmica. 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.