NOGOMET

ZVANIČNO Vlado Čapljić novi šef stručnog štaba FK Željezničar

Nakon smjene Odovića

Redakcija

11.9.2015

Nakon što je Milomir Odović razriješen dužnosti šefa stručnog štaba, FK Željezničar je danas imenovao novog šefa struke, a riječ je o Vladi Čapljiću.

Vlado Čapljić, Željino dijete, od danas je šef stručnog štaba našeg Željezničara. Vlado je potpisao 1+1 ugovor, a ostatak stručnog štaba će ostati isti. Čapljić će već danas odraditi prvi trening sa ekipom, a u ponedjeljak će imati debi na klupi kada Plavi gostuju kod Olimpica.

Čapljić je rođen 1962. u Sarajevu. Prošao je fudbalsku školu na Grbavici. Za prvi tim Željezničara je debitovao u sezoni 1978/1979. U ljeto 1985. godine, poslije uspjeha Kluba u Kupu UEFA, otišao je u Partizan, za koji će nastupati tri sezone i sa kojim će osvojiti dvije titule šampiona. Potom je igrao i za zagrebački Dinamo, da bi se ponovo vratio u Željezničar za koji je nastupao na par utakmica u sezoni 1990/1991. Karijeru je završio 1994. godine u portugalskom Esposendeu. Za Željezničar odigrao ukupno 89 zvaničnih utakmica, a postigao je i dva gola.

Čapljić je bio član omladinskih selekcije bivše države. Bio je i član olimpijskog tima koji je na OI 1984. godine u Los Angelesu osvojio bronzanu medalju. Osim toga, ubilježio je i četiri nastupa u dresu A selekcije Jugoslavije. Po okončanju igračke karijere se posvetio trenerskom poslu, a vodio je Radnički Obrenovac, Bežaniju, Srem Jakovo, Radnički Niš, Radnički Kragujevac, Slaviju, Rudar Prijedor te Donji Srem

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.