NOGOMET

POZNATI DATUM I CIJENE Počinje prodaja ulaznica za susret BiH i Irske na Bilinom polju

Štampano 10.500 ulaznica za prodaju

D. PAŠALIĆ

21.10.2015

Nogometni savez BiH blagovremeno je započeo pripreme za susret koji će reprezentacija BiH sa Irskom odigrati 13. novembra na stadionu „Bilino polje“ u Zenici, a koje uključuju i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica.

Kako su istakli iz NS BiH, od samog žrijeba u Nyonu i saznanja da se prva utakmica igra u Zenici, evidentno je da susret pobuđuje ogromno interesovanje naših navijača i navijačkih grupa, koji bi željeli da vide naše „Zmajeve“ uživo u ovoj utakmici od izuzetnog značaja.

Ogromno interesovanje

- Savez je već primio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za navedenu utakmicu i već sada je izvjesno da će kapacitet stadiona „Bilino polje“ biti nedovoljan da primi sve navijače koji žele da ovu utakmicu gledaju u prekrasnom ambijentu zeničkog stadiona - kažu iz Saveza.

Tako je za predstojeći susret štampano 10.500 ulaznica za prodaju, a cijene su identične kao u kvalifikacionim utakmicama: 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM ( sjever i jug).

Kako je to praksa od ranije, u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica. Tako će jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica, a kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena.

Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu. Ulaznice će, njih 5.500, biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informisanja. Osim navedenog, NS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica, kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima.

U neposrednoj prodaji je i 4.200 rezervisanih ulaznica za potrebe igrača "A" reprezentacije, stručnog štaba reprezentacije, organizovani i registrovane navijačke grupe  reprezentacija BiH, stučne štabove ostalih reprezentativnih selekcija, kantonalnih/županijskih i područnih saveza, putem entitetskih saveza, klubove Premijer lige BiH, članove organa i tijela NS BiH, zaslužne nogometne radnike i bivše reprezentativce BiH, sponzore i partnere, organe i institucije državnog i entitetskog nivoa kao i administraciju saveza.

800 gostujućih navijača

- Shodno dogovoru za organizaciju utakmica baraža, 600 ulaznica za tribinu Sjever i 200 ulaznica za tribinu Zapad bit će isporučeno FF Republike Irske koji će shodno svojim procedurama provesti prodaju istih za svoje navijače - dodaju iz Saveza.

- Slijedom navedenog, želimo zamoliti i obavijestiti zainteresovane navijače da na vrijeme kupe svoje ulaznice za navedenu utakmicu, kako bi izbjegli nepotrebne gužve. Na kraju, koristimo priliku da pozovemo naše vjerne navijače koji će 13. novembra biti na stadionu „Bilino polje“ da pomognu našoj reprezentaciji gromoglasnim, frenetičnim navijanjem, ali na sportski i korektan način, uz poštivanje i uvažavanje svih aktera utakmice, kako bi zajedno ostvarili povoljan rezultat i u konačnici izborili plasman na EP u Francuskoj - zaključili su iz Nogometnog saveza BiH.

Zvanična prodaja ulaznica počinje u srijedu, 4. novembra, sa početkom u 9 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.