NOGOMET

Navijačima BiH se neće svidjeti izjava reprezentativca Irske

Veliki optimisti za plasman na EURO

(N. K.)

22.10.2015

Golman Irske Robert Elliot nada se nastupu u baražu za Euro 2016. protiv BiH. Jedinica Newcastla trenutno je jedini irski golman koji brani u klubu. Shay Given i Darren Randolph griju klupe u Premier ligi.

- Selektor Martin O'Niell mi je nekoliko puta rekao da igram, što je potpuno razumljivo. Pokušavao sam doći do prilike i sad sam je dobio. Moram zadržati mjesto u ekipi, i to se nadam na duže staze, a to će mi pomoći i da ostanem u reprezentaciji - rekao je Elliot.

Irac je iskoristio povredu prvog golmana Newcastle, Holanđanina Tima Krula, te je odlično branio u utakmici protiv Norwicha u kojoj su Svrake slavile sa 6:2.

- Naravno, moram naporno raditi u Newcastleu jer ću samo tako dobiti priliku igrati u reprezentaciji - istaknuo je Irac.

Također smatra da će utakmica protiv BiH biti teška.

- BiH je zaista težak protivnik, a ono što je za nas dobro je što drugu utakmicu igramo na našem terenu. Nadam se da ćemo to znati iskoristiti - izjavio je golman Newcastlea i dodao:

- Nedavno smo pobijedili Njemačku, što pokazuje da imamo vrhunsku reprezentaciju s izuzetnim timskim duhom.

Prva utakmica između BiH i Irske odigrat će se u Zenici, 13. novembra, dok će druga biti u Dublinu tri dana poslije, piše Goal.com.

- Samo moramo vjerovati u sebe, dati naš maksimum i nadam se da ćemo tako doći do Francuske - poručio je Elliot.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.