NOGOMET

ATINA Pogledajte tučnjavu navijača Dinama i Zvezde

Nakon jučerašnje utakmice Lige prvaka između Olympiakosa i Dinama

Onasa

5.11.2015

Dan nakon utakmice Lige prvaka između Olympiacosa i Dinama (2-1) u Atini je došlo do masovne tučnjave između Bad Blue Boysa i navijača beogradske Crvene zvezde koji su u Grčku došli kako bi se obračunali sa Zagrebčanima.

Kako prenose grčki mediji, a portal gazzetta.gr je objavio i video zapis tučnjave, do incidenta je došlo ispred aerodroma Eleftherios Venizelos, prilikom povratka navijača Dinama u Hrvatsku.

Sve je počelo kada je grupa od 70 navijača Olympiacosa i Crvene zvezde napalo 20-tak hrvatskih navijača.

Grčki mediji prenose kako je u tučnjavi povrijeđeno desetak navijača, a navodno je jedan hrvatski navijač izboden nožem i u teškom je stanju prevezen u bolnicu.

Kako prenosi agencija ANA, policija je reagovala brzo i još uvijek se nalazi na aerodromu kako bi sačuvala red i mir. Policija je juče privela više od 90 osoba kako bi spriječila incidente na ulicama Atine i Pireja.

Među privedenima je 50-tak Hrvata, a u pritvoru je završilo i 30-tak navijača Crvene zvezde. 

Prema podacima grčke policije, u Atinu je doputovalo oko 150 BBB-a, koje su ugostili navijači Panathinaikosa, te 300-tinjak navijača Crvene zvezde, koji su doputovali u Grčku kao podrška momčadi iz Pireja.

Dinamo i Olympiacos su se, uz pristanak UEFA-e, dogovorili da utakmice igraju bez gostujućih navijača, upravo zbog straha od nereda.

Utakmica odigrana prije dvije sedmice u Zagrebu protekla je bez incidenata. Na jučerašnjem susretu Olympiacos je slavio rezultatom 2:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.