NOGOMET

IRSKI MEDIJI Baždarević ima na rasplaganju više talenata od O'Neilla

Pribojavaju se Pjanića, Džeke i Ibiševića

A.U.

7.11.2015

Irski „The Irish Times“ pisao je o reprezentaciji Bosne i Hercegovine sa kojom će ta zemlja igrati dvomeč baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Spomenute novine ističu da selektor Mehmed Baždarević na spisku ima više igrača iz Lige prvaka, te da je u tom smislu, BiH kvalitetnija ekipa od Irske.

„Oba selektora trenera su zasigurno gledala utakmicu između Rome i Bayer Leverkusena, a Baždarević je sigurno zadovoljno klimao glavom nakon što je Džeko postigao drugi, a Pjanić treći gol“, piše The Irish Times.

Novine spominju i Marina Aničića koji igra za Astanu, te Dinamovog Armina Hodžića.

„Hodžić je postigao gol Olympiakosu. Kada je bio mlađi kupio ga je Liverpool, ali nije dobio pravu šansu. Još uvijek je mlad i protiv Irske bi u igru mogao ući kao zamjena“, stoji u tekstu.

Spominju i Asmira Begovića koji je, do ove srijede, dobro branio za Chelsea.

„Begović do srijede nije bio jedan od onih iz odbrane Chelsea zbog čijih grešaka ekipa prima golove. Ipak, protiv Dynamo Kieva napravio je grešku koja ne priliči nekome ko redovno brani u prvom timu skoro deset godina“, piše The Irish Times.

Navode da Begović u subotu igra protiv bivšeg kluba Stoke Cityja, što će dati priliku irskim igračima poput Jona Waltersa, Glenna Whelana i, ukoliko bude igrao, Marca Wilsona, da procijene bosanskog golmana.

Ističu da će Martin O'Neill najvjerovatnije gledati taj susret, dok bi Baždarević mogao pratiti utakmicu Lazio-Roma na kojoj bi trebal inastupiti Lulić i Džeko, dok će Pjanić propustiti taj susret zbog suspenzije.

Pored Pjanića, zbog suspenzije odmarat će i Vedad Ibišević.

"To znači da će njih dvojica biti odmorni za susret protiv irske", navode Irci. 

Irci dodaju da će O'Neill, najvjerovatnije, u Zenici pokušati zatvoriti prilaz esvom golu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.