NOGOMET

Na Grbavici čekaju Ibričića

"Plavi" traže pojačanja za nastavak sezone

Autor:Z. ŠARIĆ

24.12.2015

Dok fudbaleri Željezničara miruju i čekaju 11. januar, kada će početi pripreme za nastavak sezone, u klubu s Grbavice su izuzetno aktivni. Već danima se pregovara sa potencijalnim pojačanjima, a cilj je da trener Edis Mulalić već na prvoj prozivci ima sve igrače na koje će računati u proljetnom dijelu Premijer lige.

Završna faza

Najviše pažnje svakako izazivaju pregovori sa Senijadom Ibričićem, nekadašnjim bh. reprezentativcem, koji bi trebao biti okosnica nove ekipe "Plavih". Kako saznajemo, pregovori su u završnoj fazi, Ibričić će raskinuti ugovor s turskom Karšijakom, a u narednim danima očekuje se da potpiše ugovor sa Željezničarom.

Nakon što nisu pronašli zajednički jezik s Ibričevićevim menadžerom, čelnici Želje stupili su u direktne pregovore s igračem. Na Grbavici se nadaju kako će privoliti 30-godišnjeg fudbalera da okonča karijeru u Želji i da bude čovjek s kojim će mlađi igrači dostići još viši nivo.

Kontaktirali smo Ibričića, koji nije želio davati izjavu dok stvari ne budu završene. 

U Želji se nadaju kako će upravo nekadašnja velika zvijezda Hajduka biti prvi igrač kojeg će zvanično predstaviti u zimskom prijelaznom roku.

Osim Ibričića, najveće ime koje se spominje je Samir Bekrić, nekadašnji fudbaler šampionske generacije "Plavih" iz 2010. godine. Bekrić je prije nekoliko dana otputovao u Rusiju, gdje se priprema njegov trenutni klub, uzbekistanski Budnjokor, a u prvim danima januara znat će se hoće li se vratiti na Grbavicu.

Dosta imena

Desni bek Novog Pazara Siniša Stevanović već je dogovorio detalje prelaska u Želju, a pregovora se s napadačem Olimpije Dejanom Đermanovićem. Darijan Matić, još jedan igrač slovenskog tima, bio je na listi želja, ali će iskusni veznjak produžiti ugovor s Olimpijom.

Osim spomenutih igrača, još nekoliko imena je u opticaju, a krajem jesenjeg dijela dovedeni su Hrvat Mirko Kramarić i Brazilac Mailson. 

Otišao i Kokot

Nakon sporazumnih raskida s Dušanom Mladenovićem, Dejanom Uzelcem, Sekubom Dijatom (Secouba Diatta), Ivanom Livajom i Jocom Stokičem, Grbavicu je napustio i Zoran Kokot.

Napadač se dogovorio s klubom i raskinuo ugovor pa će u narednim danima pronaći novu sredinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.