NOGOMET

PO IZBORU GUARDIANA Pjanić 55. najbolji igrač svijeta

Iza sebe ostavio Rooneya, Kompanyja, Fabregasa, Albe, Hummelsa i drugih

A.U.

24.12.2015

Miralem Pjanić izabran je među najboljih 100 igrača svijeta po izboru britanskog Guardiana.

Pjanić je zauzeo 55. mjesto na listi, odmah iza Edinsona Cavanija i ispred Raphaela Varanea. Iza sebe je ostavio imena poput Dani Alvesa, Hulka, Rooneya, Kompanyja, Fabregasa, Albe, Hummelsa, Mate, Isca, ali i saigrača Tottija i Salaha.

Inače, Pjanić je na kraju prošle godine na ovoj listi zauzeo 58. mjesto. 

U opisu Pjanića navodi se da važi za možda i najboljeg izvođača slobodnjaka na svijetu, te da je zanat učio od legendarnog specijaliste Juninha Pernambucana u Lyonu, te da važi za možda i najboljeg izvođača slobodnjaka u Lyonu.

"Ove sezone je potsigao pet golova iz slobodnih udaraca. No, otvorena igra razvila je ovog 25-godišnjaka u jednog od najboljih veznjaka u Seriji A. Brzo razmišlja u situacijama kada nema mnogo prostora. Uprkos ovakvom talentu, Pjanić nije osvojio nijedan veliki pehar, a Roma je prošle sezone bila na drugom mjestu. Možda će mu dolazak sunarodnjaka Edina Džeke pomoći da postane još bolji", navodi se u tekstu. 

Očekivano, listu predvode Messi na prvoj i Ronaldo na drugoj poziciji. Treći je Neymar, a prati ga još jedan „Katalonac“ Suarez.

Bayernov Lewandowski je peti, a listu prvih deset čine i Muller, Ibrahimović, Neuer, Aguero i Sanchez.

Kompletu listu  možete pogledati klikom ovdje

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.