NOGOMET

RAZOČARAO GA Pobjegao iz Pariza, a sada je hit: "Ibra misli samo na sebe!"

Kingsley Coman jedan je od najvećih evropskih talenata

Autor:(A. Vr.)

29.12.2015

 

Kingsley Coman jedan je od najvećih evropskih talenata, ali sreću nije dočekao u svom gradu.

Ima tek 19 godina, a već je s Juventusom bio dijelom finala Lige prvaka te zaigrao za Bayern. Kingsley Coman rođeni je Parižanin koji je prošao sve mlade selekcije Francuske te ove godine debitirao i za A selekciju Gotovo sigurno ćemo ga vidjeti i na Euru sljedeće godine, a prije toga opet vidi finale Lige prvaka.

No, ovaj talentirani momak iz Pariza nije imao mjesta u PSG-u u kojem je proveo deset godina. Sa 16 godina, osam mjeseci i četiri dana postao je najmlađi nogometaš koji je ikad zaigrao u prvoj momčadi tog kluba.

Onda je 2014. prešao u Juventus jer nije vidio perspektivu u svom klubu. Nije mu se sviđala atmosfera u PSG-u. Možda je Zlatan Ibrahimović uzor mnogim mladićima diljem svijeta, no Coman tvrdi da prema njemu nije bio baš uzoran.

''On nije tip igrača koji će prići mlađem kolegi i dati mu savjet. On brine samo o sebi. Naš odnos bio je neutralan'', komentirao je mladi Francuz ponašanje Šveđanina zbog kojeg je završio na negativnoj listi nogometaša francuskog L'Equipea.

Coman je proveo sezonu u Juventusu koji ga je poslao u Bayern na posudbu s pravom prvokupa nakon dvije godine. Guardiola je tražio zamjenska krila za Robbena i Riberjya, a Coman se tu savršeno uklopio uz Douglasa Costu.

''U PSG-u je svlačionica bila podijeljena na klanove. Mlađima je bilo teško i ja se nikad nisam osjećao kao dio ekipe. ''

Coman se dokazao ove sezone, upisao je 17 nastupa i zabio je četiri pogotka. No, sada dolazi novi trener kojem se mora dokazati.

''Žao mi je što Guardiola odlazi, ali Ancelotti zna kako napraviti prvake. Htio bi da me Bayern otkupi. ''

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.