NOGOMET

ITALIJANI PO STAROM Nova afera trese Seriju A i Seriju B

Više od 30 klubova se terete za utaju poreza

Onasa

26.1.2016

Nakon velike afere "Calciopoli", italijanski nogomet trese nova afera nazvana "Fuorigioco" ili "Zaleđe". Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 64 osobe i više od 30 klubova Serie A i Serie B zbog utaje poreza. 

Kako navode talijanski mediji, pod istragom se nalaze i čelnici Milana, Napolija, Palerma i Lazia, kao i niz poznatih bivših, ali i sadašnjih nogometaša. Tužiteljstvo u Napulju je već izdalo naredbu o zapljeni imovine u vrijednosti od 12 miliona eura. Pod sumnjom za utaju poreza su dopredsjednik Milana Adriano Galliani, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, predsjednik Lazia Claudio Lotito, predsjednik Palerma Maurizio Zamparini, bivši predsjednik Juventusa Jean-Claude Blanc, te menadžer Alessandro Moggi, sin bivšeg izvršnog direktora Juventusa i glavnog "glumca" u aferi "Calciopoli" Luciana Moggija.

Uprave ovih klubova odbile su komentirati navode talijanskog tiska, a mediji pišu kako se osumnjičeni dužnosnici 'prave ludi i nemaju pojma o cijelom slučaju. Među aktivnim igračima koji su na "crnoj listi" najpoznatiji su Ezequiel Lavezzi, German Denis, Ciro Immobile, Morgan De Sanctis, Antonio Nocerino i Adrian Mutu, kao i "umirovljenici" Hernan Crespo, Diego Milito, Nicola Legrottaglie, Massimo Oddo...

Podsjetimo, 2006. godine je Apenine uzdrmala velika afera oko namještanja rezultata utakmica nazvana "Calciopoli". Otkrivena je velika mreža namještanja utakmica uz pomoć sudaca. Najgore je prošao Juventus koji je izbačen u Serie B, te su mu oduzeti naslovi iz 2005. i 2006. godine, a krivim su proglašeni i Milan, Fiorentina, Reggina, te Lazio.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.