NOGOMET

KUP BIH: Sarajevo na Tušnju, Željo u Banja Luci

Sutra prvi mečevi četvrtfinala

Fena

8.3.2016

Prve utakmice četvrtine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu su sutra. 

Derbi ove faze takmičenja se igra između aktuelnog lidera na ligaškoj tabeli Slobode i branoca titule prvaka BiH Sarajeva. Prvi meč između ta dva tima će biti odigran sutra na ''Tušnju'', a izabranici Miodraga Ješića će dati sve od sebe da ostanu neporaženi pred revanš u Sarajevu.

Fudbaleri Željezničara gostuju Borcu u Banjoj Luci. Tim s ''Grbavice'' u ovoj sezoni želi izboriti evropska takmičenja, a najlakši način da to ostvari je upravo kroz Kup. Banjalučani se u ovoj sezoni bore za opstanak u Premijer ligi BiH, ali zimski prijelazni rok je donio remont ekipe i sigurno je da Željezničar neće lako izboriti polufinale takmičenja. 

Široki Brijeg na ''Pecari'' dočekuje Mladost iz Doboj-Kaknja. Širokobriježani su poraženi u posljednja dva ligaška kola od direktnih rivala za nastup u Evropi, Željezničara i Zrinjskog, pa je sigurno da će ekipa dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat u Kupu i plasira se u polufnale takmičenja.

Radnički iz Lukavca će igrati protiv Radnika iz Bijeljine koji u Premijer ligi BiH niže odlične rezultate i sigurno je veliki favorit u ovom duelu. Sve osim ubjedljive pobjede Radnika bilo bi veliko iznenađenje. 

Prvi mečevi će biti odigrani sutra, a revanši 16. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.