NOGOMET

NEKADA VELIKA NADA: Lord Bendtner otjeran iz još jednog kluba

Karijera krenula nizbrdo

(Al. Ti.)

25.4.2016

Danski nogometaš Nicklas Bendtner (28) raskinuo je ugovor s Wolfsburgom, svega 14 mjeseci prije njegovog isteka. Ovu vijest potvrdio je njemački klub koji više nije mogao trpjeti Bendtnerove ispade.

“Napadač Nicklas Bendtner više nije igrač Wolfsburga. Raskid ugovora stupa na snagu odmah. Bendtner nije trenirao sa ekipom već neko vrijeme”, stoji u saopćenju Wolfsburga..

Bendtner, kojeg navijači pomalo ironično nazivaju Lord Bendtner, je kao slobodan igrač došao u Wolfsburg 2014. godine i u 47 nastupa postigao devet golova. No, posljednji je put za Vukove igrao još u porazu od Schalkea (0-3) početkom februara.  Za dansku reprezentaciju nije, pak, igrao od novembra prošle godine.

“I Nicklas i mi smo imali velika očekivanja od njegovog angažmana, ali nakon dvije godine možemo reći da ta očekivanja nisu ispunjena. Nastavak saradnje zato nije imao smisla”, istakao je sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs.

Bendtner je svojevremeno bio velika nada Arsenala u koji je došao još kao junior. U Engleskoj je, uključujući posudbe u Birminghamu i Sunderlandu, postigao 43 gola, ali zbog neprofesionalnog je načina života njegova karijera uskoro krenula nizbrdo. Prije sedam godina je snimljen kako napušta noćni klub spuštenih pantalona, a 2012. ga je Arsenal kaznio sa 100.00 funti jer je u Kopenhagenu u alkoholiziranom stanju prijetio taksistu. Prošli ga je mjesec, pak, Wolfsburg kaznio zbog kašnjenja na trening.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.