NOGOMET

Juventus neće prodati Pogbu

Slaganje ekipe za narednu sezonu

Fena

28.4.2016

Juventus nema namjeru prodati Paula Pogbu u ljetnom prijelaznom roku, saznaje "Goal".

Klub je prije nekoliko dana osigurao peti uzastopni naslov prvaka i klub se sada okrenuo slaganju ekipe za sljedeću sezonu.

Trenutni ugovor francuskog reprezentativca traje do 2019. godine, a sportski direktor Juventusa Giuseppe Marotta je dao do znanja da klub ranije ne planira prodati igrača.

- Prošle smo godine donijeli jasnu odluku u vezi Pogbe. On će biti naš ključni igrač u godinama koje dolaze. Sretan je u klubu i još će jako puno napredovati - rekao je Marotta za radio RAI ranije u aprilu.

Pogbin menadžer Mino Raiola je u decembru natuknuo da bi Juve ipak mogao ovoga ljeta pustiti 23-godišnjaka, ali njegove kasnije izjave su samo potvrđivale da će Pogba ostati u Torinu.

- Juve neće prihvatiti ništa ispod 100 miliona eura i ja se s tim slažem. Pogba bi bio i više nego sretan da ostane u klubu - rekao je Raiola "La Gazzetti dello Sport" krajem marta.

- Spremni smo čak i potpisati novi ugovor - dodao je.

Predstavnici Juventusa su se ovoga mjeseca već sastali s Raiolom u Torinu, a razgovori su protekli u pozitivnom tonu. U prilog ostanku ide i odličan odnos Pogbe s trenerom Massimilianom Allegrijem, navodi "Goal".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.