NOGOMET

Patrick Kluivert postao sportski direktor PSG-a

Bivši golgeter holandske reprezentacije

(D. K.)

15.7.2016

Iz uprave francuskog prvaka odlučili su reagirati i na mjesto prvog sportskog operativca dovesti proslavljeno nogometno ime koje će klub razvijati na domaćem i internacionalnom nivou, objavljeno je na službenoj stranici PSG-a. Patrick Kluivert će tako poput kakvog oficira za vezu biti povezan s drugim klubovima, ali i razvijati ga u skladu s dugoročnom strategijom na kojoj će i sam raditi.

- Vrlo sam počašćen na prilici i tome što sam priključen jednom od njaboljih svjetskih klubova. Ispred mene je velika odgovornost, treba ispuniti visoke klupske ciljeve i očekivanja navijača. Na ovaj način želim zahvaliti i Ajaxu koji me uveo u ovaj svijet - kazao je 40-godišnji Holanđanin za službenu stranicu PSG-a.

kluivert-twitter

- I ja moram biti zahvalan Ajaxu što nam je ustupio vrsnog čovjeka kao što je Kluivert za kojeg mi je posebno drago da nam se priključio. Nakon njegove bogate i trofejne igračke karijere htio je nastaviti svakodnevno živjeti nogomet, a u Parizu ćemo mu to i omogućiti. Nakon dovođenja novog trenera, akvizicija u liku Kluiverta samo je još jedan korak ka ostvarenju svih naših ciljeva i zadovoljstva naših navijača širom svijeta - kazao je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi.

Kluivert je među ostalim bio pomoćnik holandskog selektora Louisa Van Gaala u kampanji koja je završila trećim mjestom na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.