NOGOMET

Metalleghe BSI dočekuje Krupu na Piroti

Debi novajlija

E. C.

29.7.2016

U drugom kolu Premijer lige BiH u subotu će se na Piroti sastati novajlije u elitnom rangu - Metalleghe BSI i Krupa. S obzirom na to da Jajčani svoje domaće mečeve igraju u Travniku, može se konstatovati da oba tima imaju jednake šanse u ovom duelu.

To je potcrtao i prvi trener Kraljeva Nermin Bašić.

- Ovo je derbi klubova koji su novi u Premijer ligi. Ekipa Krupe ima sjajan tim i sigurno nećemo imati lak zadatak. Kompaktna su ekipa koja ima opasnu tranziciju po osvojenoj lopti. Krupa ima tim koji dugo igra skupa, lijepu atmosferu imaju u i oko kluba. Ne smijemo ići na sve ili ništa, svaki bod je bitan i moramo odigrati pametno, ne smijemo sagoriti u želji. Naravno da želimo pobjedu u Travniku, ja se nadam da ćemo ispraviti neke greške iz prethodne utakmice. Osim što želimo pobjedu, želimo se dopasti publici, moramo ostaviti srce na terenu i siguran sam da će to publika cijeniti i da ćemo biti dobrodošli u Travniku - kazao je Bašić.

U ovom duelu on ne može računati na Vernesa Selimovića, koji je zadobio povredu u prethodnoj utakmici. Također, stoper Helvida ima povredu koju vuče još od utakmice sa Željom. Svi ostali igrači su u kombinaciji, a među njima i Smajić koji je izostao u duelu sa Čelikom.

Jedan od glavnih Bašićevih uzdanica je neumorni napadač Mirza Kovač.

- Imat ćemo težak posao u subotu, ali pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Ozbiljnim pristupom i maksimalnim zalaganjem svih nas siguran sam da ćemo ostvariti povoljan rezultat i tako pokazati svima da imamo kvalitet, te da pobjeda u Zenici nije slučajna - ističe Kovač.

Sa njegovim optimizmom slaže se i novajlija Danijel Rašić, koji bi protiv Krupe trebao debitovati u dresu Kraljeva.

- Osjećam se odlično u Jajcu, obje ekipe su dobro organizirane, kvalitetne i bit će ovo neizvjestan meč u kojem mi želimo novu pobjedu - rekao je Rašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.