NOGOMET

FK Sarajevo osuđuje napad na autobus s igračima i stručnim štabom

Nakon jučerašnje utakmice 7. kola Premijer lige BiH

Fena

28.8.2016

Fudbalski klub Sarajevo osuđuje napad na autobus s igračima i stručnim štabom koji se desio nakon jučerašnje utakmice 7. kola Premijer lige BiH u Bijeljini, u kojoj je Sarajevo remiziralo s domaćim Radnikom. 

- Po povratku ekipe prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo iz Bijeljine, gdje je naš tim odigrao utakmicu 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH desio se incident. Naime, autobus sa igračima i članovima stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo napala je neodgovorna grupa pojedinaca, te je izvršeno drumsko razbojništvo, koje srećom nije dovelo do bilo kakvih povreda ili gorih scenarija - saopćeno je putem zvaničnog portala FK Sarajevo. 

Autobus ''bordo'' kluba, napadnut je kamenicama, konzervama alkoholnih pića i pretrpio je određena oštećenja, a veći incident spriječio je vozač autobusa koji je uspio zaobići barikadu na cesti.

Fudbalski klub Sarajevo osuđuje sinoćnja dešavanja, koja su za cilj imala narušavanje sigurnosti i zdravlja igrača i članova stručnog štaba FK Sarajevo, a o čitavom događaju upoznati su predstavnici lokalne Policijske uprave, koji su pokrenuli istragu o datom događaju.

Također, rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo izražava svoje žaljenje što je grupa navijača kluba izabrala ovakav način izražavanja nezadovoljstva nastupima i rezultatima prvog tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.