NOGOMET

LIGA PRVAKA Pjanić predvodi Juventus u pohodu na titulu

Večeras na programu osam susreta

A. M.

14.9.2016

Čast bh. nogometa u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka branit će četvorica igrača, Amer Gojak, Armin Hodžić (obojica iz zagrebačkog Dinama), Stojan Vranješ (Legija) i najpoznatiji i najiskusniji među njima Miralem Pjanić, igrač Juventusa. 
Klub iz Torina će večeras (20.45 sati) na domaćem terenu dočekati Sevilju u okviru 1. kola grupe H. 

Jaka konkurencija

Reprezentativac BiH polako se počeo uklapati u sistem igre koji zahtIjeva trener Masimilijano Alegri (Massimilliano), a posljednji prvenstveni meč protiv Sasuola popularni Mire je odigrao svih 90 minuta i uspio je postići prvjenac u pobjedi „Stare dame“ (3:1). Uoči meča sa španskim timom, bh. veznjak je govorio za klupsku stranicu.

- Imamo jaku konkurenciju za sva mjesta u ekipi. Smatram da to može biti samo pozitivno i donijeti dobro Juventusu. Što se tiče meča protiv Sevilje, želimo pobjedom otvoriti sezonu u Ligi prvaka. Nadam se da će ovogodišnje izdanje Lige prvaka biti dugo evropsko putovanje i da će na kraju biti plodonosno za nas – kazao je Pjanić.

Za razliku od Pjanića, ostali bh. nogometaši večeras će imati znatno teži posao. Gojak i Hodžić će sa zagrebačkim Dinamom na teško gostovanje u Lion. Trener hrvatskog prvaka Zlatko Kranjčar je optimista.

Pozitivna atmosfera

-  Pripremali smo se za Lion, bez obzira na poraz s Osijekom, krenuli smo odmah dalje. Lion je zbog svojih rezultata u težoj poziciji nego mi, ali to je možda i opasnije za nas. Izgubili su dvije utakmice zaredom i sigurno im neće biti lako. Imamo pozitivnu atmosferu na treningu i vjerujem da će igrači dobro odgovoriti. Dat ćemo sve od sebe i idemo po dobar rezultat u Francusku – rekao je Kranjčar.

Vranješ će u dresu Legije ugostiti Borusiju Dortmund.

Poseban meč za Ronalda

Najbolji nogometaš Evrope i najbolji strijelac Lige prvaka u historiji Kristijano Ronaldo (Cristiano) na startu sezone, u kojoj Real brani trofej, odigrat će poseban meč protiv lisabonskog Sportinga, kluba u kojem je stasao. Ronaldo je 2003. kao talentirani 18-godišnjak napustio Lisabon i preselio se u Mančester junajted, a potom u Madrid.

- To je poseban meč za mene, protiv posebnog kluba. Sporting ima sjajan tim, sjajnog trenera. Bit će to još jedan poseban trenutak u mom životu - izjavio je Ronaldo, koji je sa 12 godina iz rodne Madeire stigao u Lisabon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.