NOGOMET

Vodi najgoru ekipu u Italiji i u suzama prati njihove poraze

Trener Pescare

Redakcija

13.2.2017

Trener Pescare, Massimo Oddo, nije mogao sakriti svoje emocije, sve ono što je gradio zadnjih godinu dana urušilo se kao kula od karata u nekoliko posljednjih mjeseci. Njegove igrače pobjeđuju svi redom...

U pravu su oni koji kažu kako je prevelik jaz između tri 'klase' u italijanskoj Serie A. Prvu i najsnažniju klasu čine bogataši poput Juventusa, Napolija i Intera, u drugu kategoriju pripadaju stabilni klubovi kao što su Torino, Fiorentina i Atalanta, a u onoj najslabijoj nalaze se autsajderi Palermo, Crotone i Pescara.

Posljednja tri navedena kluba grčevito se bore za opstanak u Serie A, a sasvim je izvjesno kako će Pescara ekspresno nazad u drugu ligu. Minimalne su šanse da klubovi 'treće kategorije' ugroze ove iznad sebe.

Prije devet mjeseci izgledalo je sve gotovo idilično u gradu na Jadranu - pod vodstvom mladog i talentovanog trenera Massima Odda izborili su plasman u elitno italijansko društvo i to lijepim fudbalom. Oddo, bivši bek Lazija i Milana, sijao je od sreće, njegova Pescara predstavljala je hit.

Poslije 24 odigrana kola, Oddo i njegovi puleni imaju tek devet osvojenih bodova, 13 manje od zone spasa. Posljednji put pobijedili su 28. augusta kod Sassuola, ali tu zapravo i nisu pobijedili jer im je utakmica dodijeljena zbog administrativne greške kluba iz Reggio-Emilie.

Sassuolo je to dobio 3-0 bez problema, ali zbog korištenja neregistrovanog igrača, Savez je Pescari omogućio prvu i jedinu pobjedu do danas u prvenstvu. Po bodovnom učinku, Pescara je najlošija ekipa Liga petica, a nisu ostavili ni neki poseban dojam. 

Jučer su gostovali kod Torina i nakon 15 minuta bilo je već 3-0 za jačeg. U 61. minuti,  'bikovi' povećavaju na 5-0, a kamera 'hvata' trenera Pescare Massima Odda u suzama. 

Čovjek se jednostavno nije mogao suzdržati. Sve ono što je gradio zadnjih godinu dana urušilo se kao kula od karata posljednjih mjeseci. Probudio se tu kasnije inat njegovih igrača, dali su tri gola od 73. do 83. za konačnih 5-3,ali bila je to slaba utjeha.

Pescara je u zadnje dvije utakmice primila 11 golova uz šest upisanih poraza u nizu. Nisu pobijedili u zadnje 23 utakmice što traje tačno pola godine. Italijani su ih već prežalili, izgleda da je to postalo jasno i neutješnom Massimu Oddu koji je ponudio ostavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.