NOGOMET

Dijamant večeras protiv Pescare u lovu na dva velika rekorda

Autor:A. S.

24.4.2017

Edin Džeko večeras od 20.45 sati u Pescari kreće u lov na dva rekorda i prvo mjesto na listi najboljih strijelaca Serije A. 

Dijamant će večeras s Romom gostovati kod Pescare u okviru 33. kola Serije A, a navijači “Vučice” se nadaju da bi Rimljani koliko-toliko mogli ostati u utrci za prvo mjesto u Italiji.

Osim toga, Rimljani žele povećati prednost u odnosu na drugoplasirani Napoli, koji u ovom trenutku za Romom zaostaje samo bod. Druga pozicija u Seriji A je važna, s obzirom na to da vodi direktno u Ligu prvaka, dok bi Napolitanci u ovom slučaju do grupe faze morali doći kroz jedno kolo kvalifikacija. 

Za Džeku večerašnja utakmica ima veliki značaj. Bh. reprezentativac u ovom trenutku dijeli prvo mjesto na listi najboljih strijelaca Serije A, s Andreom Belottijem, s obzirom na to da su obojica postigli po 25 golova.

Treba napomenuti da je Džeko u prvoj utakmici protiv Pescare u prvom dijelu Serije A postigao dva gola.

Džeko bi sa samo jednim golom izbio na prvo mjesto, što bi mu svakako bila odskočna daska za lov na “Zlatnu kopačku”, gdje također kotira u vrhu.

U slučaju da Džeko večeras postigne barem gol izjednačit će rekord Francesca Tottija koji je u sezoni 2006/07. postigao 26 golova u Sriji A, što je najviše u historiji Rome. 

Dijamant bi s novim pogotkom izjednačio i lični rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni.

Dosadašnji rekord Džeko je postigao u dresu Wolfsburga kada je u sezoni 2008./09. postigao 36 golova. Kapiten naše reprezentacije trenutno je u svim takmičenjima za Romu postigao 35 golova. 

Sretno, Dijamante!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.