NOGOMET

Liga prvaka: Ronaldo novim hat-trickom uništio Atletico i odveo Real u finale

Piše: Al. Ti.

2.5.2017

"Prva krv" pripala je Real Madridu. Aktuelni prvak Evrope Real slavio je večeras u prvoj polufinalnoj utakmici polufinala Lige prvaka rezultatom 3:0 protiv gradskog rivala Atletica.

Pred 85 hiljada navijača i milionskog auditorija širom svijeta Real je potpuno dominirao u prvom poluvremenu, a podatak da su imali čak 9 udaraca prema Oblaku, a Atletico samo jedan dovoljno govori ko je bio bolji.

Prva šansa na utakmici bila je za Real, ali pokušaje Carvajala i Benzeme sjajno je odbranio Oblak.

Vodstvo Realu donosi Ronaldo koji je sjajno glavom pogodio nakon asistencije Carvajala. Ipak stječe se dojam kako je napadač Reala bio u ofsajdu prilikom gola.

Pokušao je Benzema opet i to škaricama, ali njegov udarac odlazi preko gola. Šutirao je i Modrić, ali Oblak je u prvom poluvremenu sve branio.

U drugom poluvremenu gledali smo nešto mirniji nogomet. Real se bazirao na čuvanje stečene prednosti i sigurnom igrom je uspijevao u tome, dok su izabranici Diega Simeonea pokušavali doći do izjednačenja.

Ipak igrala se 73. minuta kada je Real došao do novog gola, a strijelac je opet bio Cristiano Ronaldo kojemu je ovo bio deveti gol u ovoj sezoni Lige prvaka.

Igrala se 87. minuta kada je nakon asistencije Vasqueza Ronaldo postigao novi hat-trick i poslao Real u Cardiff u veliko finale. Bio je ovo sedmi hat-trick Ronalda čime se izjednačio sa Leo Messijem.

Do kraja susreta Real je strpljivom igrom čuvao stečenu prednost i zasluženo pobijedio rezultatm 3:0.

Revanš susret igra se na Vicente Calderonu za osam dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.