NOGOMET

Džeko otvoreno | Očekujem rođenje sina, a samo je jedan igrač poseban, a to je Ibrahimović

Avaz.ba

26.5.2017

Kapiten našeg nacionalnog tima i napadač Rome Edin Džeko dao je veliki intervju za italijanski Sky Sports koji će biti emitovan sutra navečer u 23 sata u emisiji "Nogometna gospoda" (I Signori del Calcio) u kojoj gostuju najveće nogometne zvijezde. 

Tokom sezone navijači su bojkotovali utakmice Rome, a Džeko je rekao je bilo teško igrati pred praznim tribinama Olimpica.

- Veliki stadion poput Olimpica je mnogo ljepši kada je pun. Protiv Juventusa smo vidjeli kako je drukčije kad imamo veliku podršku s tribina i želio bih da svaki meč bude tako. Mnogo je lakše igrati kada imaš podršku navijača - istakao je Džeko.

Naš reprezentativac je naglasio kako je prva sezona u rimskom timu nije bila najbolja kada su u pitanju golovi.

- To je iza mene i ja sam se okrenuo budućnosti. Zahvalan sam cijeloj ekipi, jer bez saigrača ne bi to bilo moguće. Tu moram također istaći i trenera Spallettija, koji je ključan čovjek za moj uspjeh - rekao je Džeko.

Naveo je kako bi sa Mourinhom volio sarađivati u budućnosti.

- Osvojio je mnogo trofeja sa različitim timovima. Pričao sam sa igračima koje je trenirao i svi su mi rekli sve najbolje o njemu - istakao je Džeko.

Kao u svakom intervjuu u kojem je glavna uloga Džeko, neizostavna tema bio je rat u BiH i agresija na našu zemlju. Džeko je kazao kako je proveo teško djetinjstvo, ali i naglasio kako je upravo rat učinio jačim.

- Moje djetinjstvo je bilo teško jer sam odrastao u ratu. Svojoj djeci ću pričati o tome jer me rat sigurno napravio jačom osobom. Kada čujete sirene, znate da se nešta loše sprema. Otac i majka su mi stalno branili da izlazim napolje, a ja sam plakao jer nisam razumio zašto to rade. Nisam shvatao da sam mogao poginuti svakog trenutka kao mnoga djeca i odrasli. Ne mogu to nikada zaboraviti, pokušavam ne misliti na to - istakao je Dijamant.

Novinara Sky Sportsa je interesovalo da li namjerava imati još djece, na šta je naš kapiten odgovorio:

- Moja supruga je već u šestom mjesecu trudnoće i dobit ćemo sina. Vi ste prvi saznali ovu vijest - otkrio je Džeko ekskluzivnu i radosnu vijest.

Na kraju razgovora otkrio je koji napadač mu je omiljeni u posljednjih 10-ak godina.

- Samo jedan igrač je poseban, a to je Ibrahimović. U proteklih deset godina on je najbolja klasična 'devetka' na svijetu" - zaključio je Džeko na kraju intervjua za emisiju "Nogometna gospoda".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.