NOGOMET

Pjanić za UEFA.com | "Mali princ" govorio o finalu Lige prvaka, Realu, snovima, trofejima...

Autor:A. S.

30.5.2017

Naš reprezentativac Miralem Pjanić dao je intervju za zvaničnu stranicu UEFA-e stranicu Lige prvaka uoči finalnog meča protiv reala Madrida, koji se 3. juna igra u Cardiffu.

S jednim od najboljih igrača Juventrusa razgovarao je italijanski novinar Paolo Menicucci, kojem je Pjanić govorio o očekivanjima uoči ovog duela u Velsu, u kojem su šanse za naslov podjednake, kako Italijanima, tako i Špancima.

- U Ligi prvaka igraju najbolji klubovi i igrači. To je vrlo izazovan turnir. Tokom godine smo svakodnevno radili da bismo došli u situaciju u kakvoj smo danas, da se borimo za trofej, i optimistični smo. Moj san je da osvojim Ligu prvaka. To bi bilo nezamislivo - kazao je Pjanić. 

Novinare je zanimao njegov prelazak u Juventus.

- Mnogo sam sazrio otkada sam došao u Juventus. Doista sam ostvario svoj cilj. Odlučio sam da se i dalje mogu razvijati kao igrač, nakon što sam proveo nekoliko prekrasnih godina u Romi. 

Preselio sam se u klub koji uvijek teži osvajanju trofeja i uvijek pokušava postići više. Kao i svaki mjesec, osjećam se bolje i bolje, pogotovo kad dobivamo puno zadovoljstava pobjedama i osvajanjem trofeja.

Do sada imamo dva trofeja i nadamo se da ćemo dobiti treći. Vjerujemo u sebe - kazao je Pjanić.

O Realu je kazao da je svjestan da kraljevski klub uopće nema slabu tačku.

- Real Madrid je imao sjajnu sezonu, i još su ti koji drže pehar od prošle sezone. To znači da su oni naviknuti na ovakve utakmice, na ovakva takmičenja i na ovakva finala.

Mislim da smo demonstrirali u dosadašnjim nastupima kako zaslužujemo biti ovdje, u finalu. Bilo je to jedno sjajno putovanje, i tim posjeduje apsolutnu želju uzeti ova naslov. Moramo biti mirni. Odlučit će mali detalji. Oni imaju slabosti, baš kao i mi, i bilo koji tim.

Novinara Menicuccija je zanimala formacija 4-2-3-1 u kojoj igra Juventus.

- Sve počinje od napada. Trener je tražio od svih nas da se žrtvujemo. S ovom formacijom i tim igračima moramo biti kao tim. Svaki je igrač ove godine prekoračio svoj potencijal i uživao - i to sve dolazilo upravo iz ove formacije.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.