NOGOMET

Muamer Tanković: Džeko me je uvjeravao da igram za BiH, ali onda se pojavio Ibrahimović...

Piše: A. M.

16.6.2017

Nogometaš AZ Alkmara Muamer Tanković bio je prije tri godine velika želja Bosne i Hercegovine, a da on obuče dres “Zmajeva”, trudio se i današnji kapiten bh. selekcije Edin Džeko.

Odlična imitacija

Ipak, tada 19-godišnji Tanković odlučio se za Švedsku, zemlju u kojoj je prošao sve mlade selekcije, a otkrio je da se sve promijenilo nakon poziva Zlatana Ibrahimovića.

- Bio sam šokiran kada me je Ibrahimović nazvao. Mislio sam da to uopće nije on, jer postoji jedna osoba na Facebooku koja ga odlično imitira. Ipak, to je stvarno bio Zlatan. Dobro se sjećam, satima smo razgovarali o skoro svemu - prisjetio se Tanković.

Napadač je potom istaknuo da je prethodno imao razgovor s Džekom.

- Džeko mi nije obećao raj, jer to niko na svijetu ne može obećati. Bosna i Hercegovina se tada prvi put plasirala na Svjetsko prvenstvo. Ne mogu se tačno sjetiti detalja razgovora s njim, ali bilo je to u jednom hotelu u Mančesteru - rekao je igrač holandskog kluba.

Jedan nastup

Tanković, čiji su roditelji rođeni u Srebrenici, igrao je u to vrijeme za Fulem, iz kojeg je tokom ljeta 2014. otišao u Alkmar.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je jednu utakmicu, 5. marta 2014. godine, kada ih je porazila Turska.

Nadamo se pravoj odluci

Edin Džeko je, nakon spomenutog druženja sa Muamerom Tankovićem, na svojoj zvaničnoj stranici na Facebooku ostavio poruku.

- Bosanci i Hercegovci te čekaju, nadamo se svi zajedno da ćeš donijeti pravu odluku. Čim prije, tim bolje za sve nas – napisao je Dijamant na svom profilu na Facebooku nakon što je večerao s Tankovićem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.