NOGOMET

Saigrač Edina Džeke napustio Romu, a evo koliko će zarađivati u Liverpoolu

(S. V.)

20.6.2017

Prvi veliki transfer Liverpoola je pred realizacijom. Igrač Rome Mohamed Salah u popodnevnim satima stigao je u Liverpool gdje će postati prvo ovoljetno pojačanje Jürgena Kloppa. 

O ovom se transferu već dugo piše, a prema navodima engleskih medija, on će napokon biti i realiziran.

Egipatski ofanzivac trenutno je na odmoru u Kairu, koji će morati prekinuti kako bi obavio ljekarski pregled i dovršio transfer u redovie engleskog velikana.

Procjenjuje se da će Liverpool Romi isplatiti rekordnih 44 miliona eura, nakon što je "Vučica" odbila prvu ponudu koja je iznosila 15-ak miliona manje.

Novi je to rekord Liverpoola nakon što je za Andyja Carrolla Newcastleu platio 41 milion eura, koliko je vrijedio i dolazak Sadija Manea iz Southamptona.

Salah će sedmično zarađivati oko 100.000 eura, a pojačat će ofanzivnu liniju Liverpoola.

Salah može zauzeti nekoliko pozicija u napadu, a bit će zanimljivo vidjeti kako će ga Klopp uklopiti u ekipu, piše Goal.com.

Ljevonogi Egipćanin u karijeri je najčešće igrao na desnom krilu, ali ta je pozicija rezervirana za Manea, tako da će vjerovatno više vremena provoditi na lijevom krilu ili u centralnoj ulozi.

Dosadašnji saigrač reprezentativca BiH Edina Džeke prošle sezone u Seriji A za Romu je postigao 15 golova uz 11 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.