NOGOMET

Ćiro, Neno, Musa i druge poznate ličnosti prognozirale ishod utakmice i podržale Bordo klub

Avaz.ba

4.7.2017

Među navijačima Bordo kluba, nalazi se i veliki broj poznatih ličnosti, a neke od njih su prenijeli svoje prognoze predstojećeg evropskog susreta Sarajeva, u kojem naš klub u četvrtak u 20h dočekuje FC Zaria Balti.

„Sarajevo ima jednu tradiciju, a najveća kvaliteta te tradicije je rečenica – Možemo i moramo! U ovoj presudnoj utakmici za prolazak dalje, vjerujem da će Sarajevo pronaći neupitnu snagu, jer su to pokazali u prvom susretu. 2:1 u gostima? To je odličan rezultat da ih čopimo kući 2:0 ili 3:0. Nema sumnje kod mene da će mladići iskoristiti ovu šansu u Evropi“, rekao nam je bivši fudbaler Sarajeva i nekadašnji selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević.

Njegovo mišljenje dijeli i košarkaška legenda, Nenad Marković - „Vjerujem i nadam se da će biti 2:0 za Sarajevo“, rekao je popularni „Neno“. Stopama Markovića korača Džanan Musa, mladić, koji je jedan od najtalentovanijih košarkaša starog kontinenta. Ovaj sadašnji „A“ reprezentativac BiH, navijač je FK Sarajevo, a on također, vjeruje u pobjedu izabranika Mehmeda Janjoša – „Ljubav prema FK Sarajevo se rodila kada sam bio mali. U sportu pored truda i zalaganja važna je sreća. Kvalitetni smo, imat ćemo sve. Rezultat 2:0 za nas!“.

Jedna od najuspješnijih žena iz naše države u svijetu, Sanela Jenkins, vjeruje također u pobjedu igrača Sarajeva. - "Vjerujem da će Sarajevo proći u naredno kolo, moja prognoza je pobjeda rezultatom 2:0". Bosanskohercegovački bosker, Adnan Ćatić, svjetski poznat kao „Felix Sturm“ poručio nam je da očekuje prolaz našeg kluba u narednu rundu. „Bordo klub može doći do pobjede, priželjkujem 2:0“.

Bordo klub dočekuje Zariju na Koševu 6. jula sa početkom u 20 sati - saopćeno je iz kluba.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.