NOGOMET

Danas u Nionu žrijeb UEFA futsal kupa: Mostarci vjeruju u sreću

Piše: (A.S.)

6.7.2017

Mostar će ove godine biti domaćin preliminarne runde UEFA futsal kupa, a čelnici Mostar Stari Grad Staklorada nalaze se u Nionu gdje će danas saznati imena protivnika. 

U Švicarsku su pored predsjednika kluba Amela Bajgorića otputovali predsjednik Skupštine Esad Elezović, direktor Mirsad Fazlinović i član Uprave Alen Đuliman. 

- Žrijeb je uvijek lutrija. Nadamo se da ćemo biti miljenici sreće. Klub je osvajanjem duple krune napravio historijski uspjeh, a polako dolazi vrijeme da pokažemo koliko vrijedimo i u Evropi. Na svima nama je da dokažemo i pokažemo da je FC Mostar Stari Grad jako ozbiljan klub i uradimo sve da tako i ostane - kazao je iz Švicarske Amel Bajgorić.

Iz osvajača duple krune ističu da su spremni za organizaciju futsal spektakla koji će se održati u dvorani u sklopu USRC Midhat Hujdur-Hujka.

Preliminarna runda UEFA futsal kupa u Mostaru igrat će se od 22. do 27. avgusta, a cilj je plasirati se među osam najboljih u Evropi, što dosad nijednom klubu iz BiH nije pošlo za rukom.

Podsjetimo, Mostar Stari Grad Staklorad je u prošloj sezoni bio bez premca u Premijer ligi i Kupu BiH i kao plod velikog rada i truda cijele ekipe, ali i uprave, došla je dupla kruna. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.