NOGOMET

Modrić: Sve me jako pogodilo, ne znam hoću li igrati za Hrvatsku

A.Z.

8.7.2017

Luka Modrić odmara se od naporne klupske sezone, a ekipa španjolske Marce došla je u Zadar i napravila s njim veliki intervju. 

Luka je uglavom pričao o sportu, ali dotaknuli su se i suđenja Mamiću. 

- To je zaista neugodna i komplicirana situacija, ali ima čistu savjest. Samo se nadam da će sve brzo završiti. Ne mogu govoriti više o toj temi, nije lijepo, komplicirano je. 

To je nešto što se dogodilo prije mnogo godina i za mene je to i sve što se događa oko toga jako teško, ali izdržao sam puno stvari u životu i siguran sam da ću također izdržati i ovo i da će se sve brzo završiti kako bih to mogao zaboraviti. 

Puno je sada ljudi koji su protiv mene, ali oni ne znaju kako stvari stoje. Naravno da mi je jako teško, ali ne mogu iz svoje kože, poručio je tužni Luka. Osvrnuli su se i na nagađanja da bi se mogao puvući iz reprezentacije. 

- Još uvijek nisam donio konačnu odluku, vidjet ćemo. Sada se želim koncentrirati na pripreme s Realom. Europski i španjolski prvak Real Madrid počinje pripreme u ponedjeljak u Madridu, a zatim odlazi u SAD gdje će odigrati tri pripremne utakmice protiv Manchester Uniteda, Juventusa i Barcelone. 

- Još uvijek ne znam do kada ću igrati. Ne mogu reći točno koliko mi godina još ostaje u nogometu no nastavim li raditi ovako, čuvati se kao dosad, svoje tijelo... Naravno da bih volio završiti karijeru u Real Madridu, to mi je san. No, vidjet ćemo što će biti. Real je prošle sezone imao sjajnih nastupa, osvojio je španjolsko prvenstvo i obranio naslov u Ligi prvaka. Luku je to iznimno razveselilo. 

- Imali smo jako dugačku klupu prošle sezone. Bila je to trenerova zasluga, znao je kako izvući maksimum iz svakog igrača i to nam je puno pomoglo kako bismo u završnicu sezone ušli u top formi. Svi smo bili na visokoj razini. To je bila razlika u odnosu na prošle sezone u kojima smo na kraju bili umorni. Sada nam je u svim tim rotacijama pomogao trener jer je svaki igrač s klupe odigrao dobro i pomogao momčadi. Tako je bilo puno lakše ispunjavati ono što je Zidane htio. To su bili ključni detalji za osvajanje duple krune, rekao je Modrić i dodao: 

- Finale Lige prvaka? Nisam gledao snimku u potpunosti, samo sažetke, nekoliko puta. Hrvatski maestro tri puta je osvojio Ligu prvaka, što ga čini najuspješnijim Hrvatom o povijesti. Što mu je iz ta tri finala ostalo u sjećanju? Ostala mi je uspomena na karakter momčadi, duh i odbijanje odustajanja. Kada pogledate kako smo osvajali Ligu prvaka, posebno prva dva puta u Lisabonu i Milanu... 

U prvoj sezoni gotovo smo izgubili, ali nikad nismo prestali vjerovati da možemo promijeniti tu situaciju. Potom taj karakter, mirnoća u trenucima kao penali na San Siru i ovaj treći, sve to i naša velika kvaliteta. To mi ostaje od ta tri naslova. Luka se prisjetio i svojih početaka u Realu. Iako su neki sumnjali u njega, on je bio pun samopouzdanja. 

- Nisam puno patio. Nikad nisam sumnjao u sebe, znao sam da ću uspjeti u Madridu, ali kako nisam bio na pripremama s momčadi i došao sam u klub koji od prvog dana zahtijeva da budeš na visokom nivou, zahtjevi su nevjerojatni, znao sam da ću malo patiti, da neću moći pokazati ono što sam pokazao kasnije.

 Ali, uživao sam i u tim trenucima, od prvog dana, kada u teškoj situaciji nisam prestao vjerovati u sebe. Radio sam više kako bih uspio. Cijela ta situacija na početku pomogla mi je da naučim puno toga i pomogla mi je za budućnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.