NOGOMET

Del Piero: Mislio sam da se šale u vezi Bonuccijevog prelaska u milan

Fena

14.7.2017

Bivši nogometaš Juventusa Alessandro Del Piero izjavio je da je iznenađen u vezi transfera Leonarda Bonuccija iz torinskog tima u Milan.

Transfer Bonuccija uskoro bi se trebao realizirati, navode italijanski mediji, a Del Piero ističe da je mislio da se radi o šali medija, prenosi Football Italia. Međutim, stvar je ubrzo postala ozbiljna, a Bonucci (30), jedan od najboljih svjetskih štopera na svijetu koji se u novoj eri Juventusa smatrao za idola kluba, ipak je odlučio preći u redove ljutog rivala.

U posljednjih šest godina, Bonucci je osvojio isto toliko titula prvaka Italije, te igrao dva finala Lige prvaka, koje je izgubio sa Juventusom.

- Iznenađen sam, izgledalo mi je kao šala kada sam vidio vijesti. Nikada ne bih rekao da se tako nešto može desiti - rekao je legendarni 'Pinturicchio' za Sky.

Del Piero je jedan od najomiljenih igrača 'stare dame' među navijačima, zbog sjajnih partija u dresu crno-bijelih, a pogotovo što je 2006. godine ostao u klubu nakon izbacivanja Bianconera u Seriju B zbog navodnog skandala u vezi s namiještanjem utakmica.

Transfer Bonuccija u Milan je vrijedan oko 40 miliona eura.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.