NOGOMET

Iz FK Partizan odlazi igrač koji je dobivao prijetnje smrću, a stiže novo pojačanje

Piše: A. Z.

14.7.2017

Sprema se velika rokada u Partizanu! Ofanzivni vezista Sejduba Suma trebalo bi do kraja sedmice da postane fudbaler Partizana, a onda će Leonardo dobiti odriješene ruke da napusti Humsku čim dobije adekvatnu ponudu.

Brazilac je zbog sve učestalijih izliva nezadovoljstva i neprofesionalnog ponašanja počeo da ide na živce svima u Humskoj, od saigrača do uprave, pa su čelnici kluba procijenili da bi za mir u ekipi bilo najbolje da Leonarda prodaju do kraja prijelaznog roka, saznaje Informer.

Naravno, prvi uvjet je da usmeni dogovor Partizana i Slovana u vezi s transferom Sejduba Sume bude ozvaničen u narednih dan ili dva.

- Predsjednik slovačkog kluba Ivan Kmotrik trebalo bi najkasnije danas da overi ugovor s crno-bijelima, budući da su postigli konačan usmeni dogovor. Transfer će, na kraju, iznositi 1.100.000 eura, a Slovanu će pripasti i 20 posto od naredne prodaje Sume. Dobra stvar za Partizan jeste što će obeštećenje plaćati u ratama u naredne dve godine - otkriva izvor Informera iz Humske.

Brazilac Leonardo se žalio da je dobivao prijetnje smrću, o čemu smo već pisali, te je to jedan od razloga što napušta Beograd. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.