NOGOMET

Potvrđen transfer: Chelsea doveo napadača od 80 miliona eura

Avaz.ba

19.7.2017

Chelsea je potvrdio da je postigao dogovor s Real Madridom oko transfera Alvara Morate, a vrijednost transfera bi trebala biti oko 80 miliona eura pa će tako Španac postati najskuplje pojačanje u historiji londonskog kluba.

Također, postaje i najskuplji španski nogometaš svih vremena.

Obje titule je do sada držao Fernando Torres koji je iz Liverpoola prije šest godina stigao za 56.5 miliona eura u Chelsea. Morata još mora dogovoriti uslove s engleskim prvacima i proći liječnički pregled, a bit će biti direktna zamjena Costi koji je na izlaznim vratima kluba.

Vjerovalo se da Conte 'lovi' Romelua Lukakua koji je završio u redovima Manchester Uniteda, ali čini se kako to na kraju nije istina.

Inače sjajno informirani španski novinar Guillem Balague je danas na svom Twitter profilu napisao: Morata (brz, pametan, ima jako dobru završnicu) je Conteov izbor. Klub je htio Lukakua, ali Contea je brinulo to što nije htio dovoljno raditi kada nije imao loptu.

Morata je trenutno s momčadi Reala u SAD-u dok je Chelsea danas stigao u Aziju gdje ih očekuju susreti protiv Arsenala, Bayerna i Intera. Španski napadač bi bio četvrto ovoljetno pojačanje engleskih prvaka nakon što su već stigli golman Caballero, stoper Rudiger i vezni igrač Bakayoko. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.