NOGOMET

Pakleni plan Barcelone: Odlazi Neymar, a stižu dva superpojačanja

Avaz.ba

20.7.2017

Iako se činilo gotovo nemogućim da Neymar napusti Barcelonu i ode u PSG za nestvarnih 222 miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, sada je sve moguće.

Brazilac je nezadovoljan na Nou Campu i sve je bliži odluci da krene prema Parizu.

U Barceloni ga pokušavaju nagovoriti na ostanak, ali ako Neymar odluči drukčije, Katalonci imaju spreman plan B. I to kakav.

Barca bi od prodaje Neymara krenula u lov na dva dragulja svjetskog nogometa. Prvi je Marco Verratti, čime bi se pokušala osvetiti PSG-u, a transfer bi iznosio između 80 i 100 miliona eura. Naravno, francuski doprvak pokušava produžiti suradnju s Italijanom, čiji je novi menadžer Mino Raiola, ali će Barcelona svakako pokušati do kraja prijelaznog roka ostvariti svoj cilj.

Međutim, to nije sve. Nakon Verrattija u Gaudijev grad mogla bi stići i velika želja Reala - Kylian Mbappe! Francusko čudo od djeteta na meti je Reala i Arsenala, a sada i Blaugrana razmišlja ozbiljno o njemu.

Od transfera Neymara imala bi novac, a španski mediji pišu kako bi transfer na kraju mogao dostići 140 miliona eura, koliko bi zaradio Monaco njegovom prodajom. Time bi Barca jednim udarcem ubila dvije muhe. Uzela bi Verrattija PSG-u i preotela Realu Francuza ispred nosa.

Je li doista moguć ovakav scenarij do kraja prijelaznog roka, saznat ćemo vrlo brzo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.