Transferi uživo: Costa preko Milana do Atletica

Avaz.ba
22.07.2017 10:12

Diego Costa je već mjesecima na izlaznim vratima Chelsea, a dolaskom Alvara Morate i definitivno je zakoračio preko praga Stamford Bridgea.

Španac ima jednu želju, da se vrati u Atletico, ali će zbog suspenzije transfera "Jorgandžija" do januara morati zaobilaznim putem do Madrida.

Mediji sa Pirineja prenose da je ta obilaznica italijanski velikan Milan koji je ovog ljeta uložio oko 200 miliona eura u pojačanja.

- Ne volim da pričam o igračima koji nisu ovdje. Mogu samo da vam kažem da je u januaru Costina situacija bila vrlo jasna, za klub, igrača i njegovog agenta. Za mene je ta priča zatvorena - rekao je menadžer Chelsea Antonio Conte, potvrdivši višemjesečne špekulacije da se njegov odlazak planira od zimus.

"Rosoneri" su spremni da posude Costu na šest mjeseci što bi bila dobitna kombinacija za sve četiri strane – Chelsea bi ga se odmah riješio, Atletico "rezervistao", Milan dobio veliko pojačanje do januarskog prijelaznog roka, a Costa ne bi izgubio pola godine čekajući da "Jorgandžije" dobiju dozvolu da ga registruju.

Prema pravilu FIFA jedan fudbaler može biti registrovan za tri kluba u jednoj godini, pa dok god ne odigra takmičarski meč za "Plavce" može na pozajmicu u Seriju A prije povratka u LaLigu.

Costa ima 28 godina, prošle sezone postigao je 22 gola na 42 utakmice, a ukupno 59 na 120 nastupa tokom tri godine u Londonu.

NA VRH