NOGOMET

Saigrači Neymaru: Dosta nam je više tvog cirkusa!

Avaz.ba

1.8.2017

Najduža sapunica ovog prelaznog roka izludila je i fudbalera Barcelone. 

Još uvijek se ne zna gdje će Neymar igrati sljedećeg ljeta, a njegovi saigrači izgubili su strpljenje čekajući odluku. 

PSG je spreman aktivirati odštetnu klauzulu u njegovom ugovoru s Barcelonom i dovesti ga za nevjerovatnih 222 miliona evra. Bio bi to uvjerljivo najveći transfer u historiji fudbala. A dok PSG traži način da "prevari" UEFA Finansijski Fair Play, jer ne zarađuje onoliko koliko mora platiti za Brazilca, Neymar šuti. 

Katalonski mediji, Mundo Deportivo i Sport, javljaju da je stanje u Barceloninoj svlačionici zabrinjavajuće. 

Pobjede protiv Manchester Uniteda, Juventusa i Reala na pripremama u drugom su planu zbog Neymara, a u klubu strahuju da neće imati dovoljno vremena dovesti zamjenu ako on odluči otići. 

- Potpuno smo bolesni od sve te priče. Dosta nam je njegovog šoua! Nadamo se da će se situacija riješiti što prije, inače će nam se dogoditi kriza - rekao je izvor iz Barcelonine svlačionice. 

Saigrači, prema istom izvoru, smatraju da je Neymar, ako je već odlučio otići, mogao napraviti puno manji spektakl oko svega toga. Smatraju i da je narušen ugled ekipe i da su zbog njega rezultati i pripreme u drugom planu. 

Neymar odlazi u Brazil 

Dok se čeka realizacija “sapunice” na relaciji Barcelona-Neymar-PSG, dobili smo novi zaplet, s obzirom da je Neymar umjesto povratka u Barcelonu, odabrao povratak u Brazil. 

Trenutno se nalazi u Dubaiju, a njegov otac je za Mundo Deportivo potvrdio da će njegovom sinu biti dosta lakše da se skoncentrira u rodnoj zemlji, te će tako lakše donijeti odluku o svojoj budućnosti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.