Lucescu novi selektor reprezentacije Turske

Avaz.ba
02.08.2017 19:00

Iskusni rumunski strateg, 72-godišnji Mircea Lucescu novi je selektor turske nogometne reprezentacije, objavili su turski mediji u srijedu.

Lucescu će na dužnosti selektora zamijeniti Fatiha Terima koji je morao odstupiti prošle sedmice jer je bio umiješan u tuču u jednom restoranu u ljetovalištu Alacatiju. Na snimkama nadzornih kamera vidi se njegova svađa s vlasnikom restorana, a turski mediji navode kako je Terim sa svojim društvom u kojemu su bili i njegovi zetovi ozlijedio pet osoba.

Lucescu je najveće trenerske uspjehe ostvario na klupi ukrajinskog Šahtara iz Doencka kojega je vodio od 2004. do 2016. godine. U tom razdoblju je osvojio osam naslova ukrajinskog prvaka, šest trofeja u Kupu, a 2009. je bio i pobjednik Kupa UEFA.

Prije odlaska u Šahtar Lucescu je četiri sezone proveo u Turskoj gdje je vodio Galatasaray s kojim je bio prvak 2002. te Besiktas s kojim je osvojio naslov 2003. Prošle sezone vodio je Zenit iz Sankt Peterburga gdje je dobio otkaz nakon što je u ruskom prvenstvu zauzeo treće mjesto.

NA VRH