NOGOMET

Riad Bajić za Avaz.ba: Udinese je veliki klub, izazov mi je što ću igrati protiv ponajboljih igrača svijeta

Bajić nakon potpisivanja ugovora sa Udineseom

Piše: A. Tiro

4.8.2017

Nogometni reprezentativac BiH Riad Bajić je danas i zvanično postao novi član Udinesea.

Italijanski tim je potvrdio kako je sa našim internacionalcem potpisan ugovor na pet godina, a transfer je vrijedan 5,4 miliona eura.

Bajić, koji je u Konyasporu proveo dvije godine i za to vrijeme postigao 22 gola, najbolju preporuku za prelazak u jednu od najjačih liga svijeta dobio je u prošloj kada je postigao 17 golova i bio daleko najbolji igrač Konye.

Naš reprezentativac je za Avaz.ba otkrio razloge prelaska u Udinese, a iznio je i svoja očekivanja od naredne sezone, nastupa u reprezentaciji...

- Udinese je jedan zaista veliki i organizovani klub i moram reći da sam prijatno iznenađen sa svime što sam vidio tu za ovo kratko vrijeme - kazao je Bajić na početku razgovora.

Obzirom da će naredne sezone igrati protiv igrača kao što su Chiellini, Bonucci, Buffon, Džeko, Pjanić i mnogi drugi, zbog čega je izuzetno sretan, kazao je kako je Udinese od svih klubova koji su se interesovali za njegove usluge, bio najkonkretniji.

- Dovoljno je reći Italija i Seria A. Jedna od najjačih liga svijeta, u kojoj su uvijek igrali veliki igrači. Ne treba tu trošiti puno riječi. Moram reći da je bilo još ponuda, ali Udinese je bio najkonkretniji i svidjelo mi se ono što smo pričali. Radi se o klubu koji odlično radi sa mladim igračima i velike su šanse za napredak u takvoj sredini - rekao je Bajić.

Kao razlog za odlazak iz Turske ističe i zasićenje, ali i izazov da igra protiv najvećih igrača svijeta.

- U Turskoj sam za dvije godine igranja uspio da osvojim 3.mjesto i kup sa Konyasporom, tako da je možda malo došlo i do zasićenja i logičan je bio slijed događaja da se okušam negdje drugo. Volim izazove i igranje protiv najvećih igrača svijeta će biti jedan od takvih izazova - ističe Bajić.

Za kraj se osvrnuo i na reprezentaciju i naglasio kako je svakome igranje za nacionalnu selekciju posebna čast.

- Uvijek sam na raspolaganju da dam svoj doprinos, a vrijeme će pokazati sve. Reprezentacija je svakome posebna čast, pa je tako i meni. I dalje vjerujem da možemo na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, jer sve je u našim rukama - zaključio je novi napadač Udinesea.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.