NOGOMET

Barca finišira veliki transfer: Četiri glavne mete, evo ko prvi stiže!

Avaz.ba

6.8.2017

Nakon što je Neymara prodala PSG-u za 222 miliona eura i do vrha napunila kasu, Barcelona intenzivno radi na novim pojačanjima.

Intencija je Katalonaca da prvu veliku akviziciju obznane na tradicionalnom uvodu u novu sezonu, Trofeju Joana Gampera, koji se igra sutra, kada na Camp Nou stiže Chapecoense, brazilski klub kojem je u novembru prošle godine gotovo kompletna ekipa izginula u avionskoj nesreći u Kolumbiji, gdje su putovali na finalni meč Copa Sudamericane. 

Možda je ta želja Katalonaca malo preambiciozna, jer je realnije Coutinhov transfer Iz Liverpoola bude zaključen sredinom ili krajem sedmice.

Katalonski mediji pišu da su četiri glavne Barcelonine mete: Ousmane Dembélé, Inigo Martinez, Philippe Coutinho i Antoine Griezmann, a navodno Barca nije odustala ni od Kyliana Mbappea, ako ništa drugo, pokušat će mu još malo podignuti ionako golemu cijenu kako bi Realu ispao što skuplji. Čini se da je priča s Pualom Dybalom definitivno završena i da Barca barem ovog ljeta više neće kucati na vrata Juventusa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.