NOGOMET

Džeko: Koji mi je omiljeni klub? Pa zna se...

Avaz.ba

6.8.2017

"Bila je to jedna od mojih najboljih sezona u karijeri. Postigao sam toliko golova i odigrao sjajno. Nakon teške prve godine, druga je bila idealna. Zahvalan sam suigračima i osoblju u Rimu, bez njih ništa ne bi bilo moguće, rekao je za GoalNation Edin Džeko koji je prošle sezone u Serie A zabio 29 golova.

"Moja prva sezona je bila jako teška, ali takva je bila i u Cityju. Uvijek je prva godina u novoj sredini slabija, a onda sve ide bolje. Možda mi je potrebno malo vremena da se naviknem na nove protivnike, nove suigrače i novu ligu. Sve je drugačije. Možda mi treba duže nego što se to očekuje, ali druga sezona je vrijedna strpljenja", rekao je Džeko pa nastavio:

"Gledajući tehnički aspekt, ovo je najbolja liga na svijetu. Stvari koje sam ovdje naučio u zadnje dvije godine ne bih mogao da naučim nigdje drugo."

Omiljena momčad?

"Moj prvi tim u Bosni bio je Željo. To je moj rodni tim, mjesto gdje sam odrastao i tu sam počeo igrati nogomet. Otac me odveo u FK Željezničar kada je prestao rat. Trenirali smo u školi, tereni su bili uništeni. Sa Željom sam 2003. potpisao prvi ugovor, a onda sam otišao u Teplice dvije godine kasnije."

Džeko je otkrio kako mu je cilj da uvijek bude bolji, te da želi dobar rezultat s Romom u Ligi prvaka, no da je Serie A prioritet. Za kraj je poslao poruku onima koji žele postati poput njega.

"Ako mislite da ćete nešto lako, onda pogrešno mislite. Morate uvijek naporno raditi. Odustati od mnogih stvari i vjerovati u sebe. Nije dovoljno imati samo talent."

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.