NOGOMET

Mourinho otvoreno priznao: Borit ću se za Balea ako ga Real ne želi

Avaz.ba

7.8.2017

Jose Mourinho ne skriva namjeru da bi u redove Manchester Uniteda mogao dovesti Realovog Garetha Bela. Portugalčevu tim sutra očekuje evropski superkup protiv kraljevskog kluba, a prije velikog susreta možda je odlučio unijeti malo 'nereda' u svlačionici bivšeg mu kluba. 

Mourinho vjeruje kako Real želi zadržati Walesanina, ali otkrio je da će United biti prvi u redu ako ga se španski prvaci žele riješiti.

"Ako će sutra igrati onda ne bih razmišljao o dovođenja Balea, a i to će značiti da je u Realovim planovima pa će onda imati ambiciju da ostane u klubu. Ako nije u njihovim planovima, onda ćemo ga čekati na drugoj strani i boriti se za njega s drugim trenerima jer ono što pišete je istina. Želimo dovesti još jednog igrača," otvoren je bio Portugalac.  

Manchester United će sutra igrati bez Baillyja, koji je dobio tri utakmice kazne, nakon što mu je pokazan crveni karton u polufinalu prošlosezonske Evropske lige. Također, u zadnjoj liniji Mourinho neće moći računati niti na Jonesa kojeg je Uefa suspendirala jer je vrijeđao njihovog dužnosnika tijekom antidopinške kontrole poslije finala Evropske lige. 

Jones je odmah poslije utakmice koju je United pobijedio 2:0 protiv Ajaxa morao otići na kontrolu, te nije mogao slaviti sa svojim suigračima zbog čega je Mourinho odlučio malo 'piknuti' evropsku nogometnu krovnu organizaciju. 

"Nadam da će sutra dopinška kontrola dozvoliti igračima momčadi koja pobijedi da proslave i uživaju u trenutku. Mi ćemo pokušati pobijediti, ali očigledno je da postoji razlika između pobjednika Lige prvaka i Evropske lige. Vrhunska kvaliteta nalazi se u Ligi prvaka jer se u polufinalu toga takmičenja nalaze četiri najbolja tima Evrope."

Osim Baillyja i Jonesa, za United sutra neće nastupati Shaw, Young i Rojo zbog ozljeda, dok će najnovije pojačanje, Nemanja Matić, biti u konkurenciji, ali upitno je koliku će minutažu dobiti jer nije odradio pripreme niti s Unitedom niti s Chelseajem pošto je cijelo vrijeme samostalno trenirao.  

Velike vrućine čekaju nogometaše Reala i United jer je u makedonskom Skopju danas izmjerena temeperatura od 40 Celzijevih stupnjeva, dok prognoza pokazuje kako će sutra tokom utakmice temperatura biti 35. 

"Znao sam da će vrijeme biti ovakvo jer od kada smo stigli iz SAD-a, odlučili smo s treninzima započeti u 16 sati kako bi dobili taj osjećaj vrućine, ali padala je kiša svaki dan! Čak i Realu mora biti teško, ali vjerujem da će se lakše adaptirati," zaključio je Mourinho. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.