NOGOMET

Real uputio 'nemoralnu' ponudu Juventusu koji traži Kovačića

Avaz.ba

8.8.2017

Predstavnici Juventusa stigli su u Španiju na pregovore. Dvije su teme na repertoaru - Paulo Dybala i Mateo Kovačić. Italijanski prvak mora osnažiti vezni red kreativnijim igračima i Kova bi im bio veliko osvježenje.

S druge strane, Paulo Dybala meta je Reala i Barcelone, naročito 'blaugrane' koja poslije odlaska Neymara traži novu mladu zvijezdu koja bi se savršeno nadopunjavala s Suarezom i Messijem.

Španski mediji pišu kako je Real uputio 'nemoralnu' ponudu Juventusu na njihov prijedlog. Nude 'bianconerima' 80 miliona eura i Matea Kovačića za Paula Dybalu. Torinski klub nije za tu vrstu posla.

Stoga, Juveovi direktori traže opciju kako što povoljnije dobiti Kovačića.

Na ruku im ide i strašna konkurencija u veznom redu 'blancosa' - pored neprikosnovenih Modrića, Kroosa i Casemira, u vezi mogu zaigrati Isco, Asensio, Ceballos i Llorente pa stoga je Zidane u slatkim brigama.

Italijanski 'mercato' stručnjaci poput Tancredija Palmerija i Gianluce Di Marzija tvrde da je Juventus uspostavio kontakte s Realom oko Kovačića, ali da madridski klub nije baš zainteresiran za prodaju, osim... Ako im Juve ne prepusti svog argentinskog dragulja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.