NOGOMET

Edin Rustemović: Napravio sam pravi potez, a Sarajevu želim svu sreću

Rustemović: Klub je odlično organiziran

Piše: R. JOKIĆ

10.8.2017

Veznjak Edin Rustemović, nakon odlaska iz Sarajeva, veoma brzo je pronašao angažman u inozemstvu i naredne sezone će igrati za ekipu turskog drugoligaša Adane.  

Već na prvoj pripremnoj utakmici za novi klub, protiv ekipe El-Fateha iz Saudijske Arabije, iz slobodnog udarca postigao je jedini pogodak.  

Visok nivo

- Napravio sam pravi potez došavši u Adanu, jer je klub odlično organiziran i sve funkcionira na visokom nivou. Uklopio sam se u ekipu koja je izuzetno kvalitetna i koja ove sezone za cilj ima plasman u elitni rang turskog fudbala. Odmah sam zadužen za izvođenje svih prekida, a kako bi mi olakšali sporazumijevanje s ostatkom tima, angažirali su prevodioca, što mi mnogo znači u periodu adaptacije.

Prvenstvo počinje sljedećeg vikenda, a mi u prvom kolu gostujemo Balikesirsporu i nadam se da ćemo od samog starta pokazati da imamo kvalitet za vrh tabele – rekao je Rustemović.

Sličan mentalitet

U klubu je Edin jedini igrač s ovih prostora, a o gradu i ljudima, ima samo riječi hvale. 
- Adana je veliki grad s više od milion i po stanovnika, smješten tridesetak kilometara od Sredozemnog mora. Klima je odlična, a ljudi imaju mentalitet sličan našem. Jedini sam s naših prostora u klubu i nadam se da ću trasirati put za ostale u ovom klubu. Ljetos sam napustio ekipu Sarajeva, kojoj želim mnogo sreće u narednoj sezoni, a sigurno je da ću pratiti sva dešavanja u Premijer ligi BiH ukoliko mi to obaveze dopuste – rekao je Rustemović.  

Turski klubovi mnogo bolje organizirani 

Edin Rustemović je u dosadašnjoj karijeri igrao za Drinu, Vojvodinu, OFK Beograd i Sarajevo, koji na ovim prostorima važe za organizirane klubove.

- Za razliku od BiH i Srbije, gdje sam igrao i morao razmišljati o milion nekih drugih stvari, od dolaska u Adanu, razmišljam samo o fudbalu. U klubu se tačno zna ko šta radi i mnogo je bolja organizacija nego u klubovima s ovih prostora, zbog čega turski fudbal posljednjih godina i bilježi uspjehe u Evropi – zaključio je Rustemović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.