NOGOMET

Samsonenko krajem sezone obustavlja ulaganja u Vardar

Fena

11.8.2017

Vlasnik muškog i ženskog rukometnog, te nogometnog kluba Vardar iz Skoplja, ruski milioner Sergej Samsonenko, saopćio je da krajem ove sezone neće više ulagati u makedonske klubove.

Poduzetnika su naljutile žalbe i uvrede zbog visokih cijena ulaznica za utakmicu Vardara protiv Fenerbahčea, u posljednjem pretkolu kvalifikacija za grupnu fazu Evropske lige, prenosi makednoska novinska agencija MIA. 

- Makedonija je moj dom i dom moje porodice već 11 godina. Uložio sam velike novce u razvoj sporta u državi - rekao je Samsonenko u saopćenju koje je uputio kao odgovor na primjedbe i kritike.

Naglasio je da nikakva cijena ulaznica njemu ne može vratiti uloženo u makedonski sport.  

- Dosta je. Nikada me nisu tako ponižavali kao posljednjih dana. Donio sam odluku, iako je veoma teška. Ovo je zadnja sezona u kojoj ću ulagati u tri makednoska kluba - napisao je Rus koji će klub predati nekadašnjim vlasnicima u odličnom stanju, s brojnim trofejima, ugledom i bez dugovanja.

Samsonenko je dodao da će ulaznice za meč protiv Fenerbahčea koštati pet eura bez obzira na to koji sektor stadiona se odnose, a onima koji su ulaznice već kupili, vratit će razliku u novcu. 

Prethodno su ulaznice, za spomenuti nogometni duel, koštale između 32 i 50 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.