NOGOMET

Najluđi početak Premijer lige ikad: Dva gola u 180 sekundi u duelu Arsenala i Leicestera

AFP

Piše: A. S.

11.8.2017

U 20.45 sati večeras sve je bilo spremno za početak engleske Premijer lige, a ljubitelji nogometa imali su priliku da u pet minuta bude najluđi start u historiji. 

Dok čekamo sudare titana, Pepa Guardiole protiv Josea Mourinha, hard-rock fudbal Jurgena Kloppa protiv urlika Antonija Contea, sve je protkano filozofijama sijedih glava Arsenea Wengera, koji je imao priliku da se raduje prvim golu u novoj sezoni. 

U duelu njegovog Arsenala protiv Leicestera, u kojem je od prve minute startao novi ljubimac "Topnika" naš Sead Kolašinac, vidjeli smo dva gola u tri minuta.

Prvo jedno u drugoj minuti susreta, također pojačanje Arsenala Alexandre Lacazette, zabio je lijep gol za vodstvo domaćina, da bi 180 sekundi kasnije Shinji Okazaki glavom izjednačio na 1:1.  

Dok još traje prvo poluvrijeme (trenutno 2:1 za Leicester, Jamie Vardy strijelac drugog gola) kažimo da gledamo sjajnu utakmicu, u kojoj je svaki dodir s loptom Kolašinca (imao sjajan šut u 26. minuti, op.a.) popraćen aplauzima domaćih navijača.

Sve to je garancija da ćemo gledati sjajnu sezonu u najzanimljivijoj nogometnoj ligi na svijetu. 

Pogledajte oba gola za infarkt sa starta nove sezone Premijer lige:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.