NOGOMET

Debi Kolašinca u Premijer ligi iz snova: Asistencija i sedam golova na Emiratesu

AFP

Piše: A.S.

11.8.2017

Prvi put u 129. godišnjoj historiji, engleska Premijer liga je počela u petak i već u prvim susretu smo vidjeli sedam golova. 

Naš reprezentativac Sead Kolašinac, ovoga puta se za razliku od meča sa Chelseajem nije upisao u listu strijelaca, ali će "Zmaj" svakako pamtiti svoj debi u Premijer ligi po asistenciji. Arsenal i Leicester su za 90 minuta ponudili fantastičan nogomet, sedam golova i pobjeda "Topnika" od 4:3 u susretu s preokretima ponudili su sve što se očekuje od jedne utakmice. 

Krenulo je ludo, dva gola u 180 sekundi. Prvo je Alexandre Lacazette doveo Arsenal u vodstvo u drugoj minuti, da bi već u petoj na semaforu pisalo 1:1. Gol za goste postigao je Shinji Okazaki.

U 26. minuti sjajan šut Kolašinca, ali golman Schmeichel loptu izbija u korner. 

U 29. minuti hlad tuš za navijače Arsenala. Jamie Vardy je uspješno realizirao jednu kontru nakon pogreške Granita Xhake.

Kada se očekivao kraj prvog dijela, Kolašinac je asistirao Dannyju Walbecku u drugoj minuti nadoknade vremena, iako se stekao dojam da je i sam mogao zatresti mrežu.  Nastavak susreta donio je nova uzbuđenja. Leicester je ponovo poveo. Igrala se 56. minuta kada je Vardy ponovo postigao gol. 

U trenutku kada su se Emiratesom prolamali zvižduci francuskom menadžeru, koji su podsjetili na kraj prošle sezone, lucidni Arsene Wenger je povukao ključne poteze - u igru je ubacio Aarona Ramseyja i Oliviera Girouda, koji su u finišu susreta golovima donijeli pobjedu Arsenalu.  

Prvo je Velšanin Ramsey u 83. minuti na dodavanje Xhake izjednačio na 2:2, da bi Francuz Giroud 120 sekundi kasnije postavio konačnih 4:3 za jednu od najboljih utakmica u novijoj historiji Premijer lige.

Prvenstvo se nastavlja sutra od 13:30 sati kada Liverpool gostuje kod Watforda. 

Pogledajte svih sedam golova u ovoj triler utakmici:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.