NOGOMET

Stručnjaci za Avaz.ba o debiju Kolašinca u Premier ligi: Stigao je u pravi klub, može još napredovati

( AFP). Kolašinac sinoć na meču protiv Leicestera

Piše: A. SOKOLOVIĆ

12.8.2017

Sead Kolašinac (24) je još prije sinoćnjeg debija u Premier ligi protiv Leicestera (4:3), potvrdio da je igrač za Arsenal. Gol protiv Chelseaja mu je otvorio vrata Engleske, što je bilo dovoljno da osvoji i srca navijača "Topnika".

Mnogi smatraju da je Kolašinac napravio pravi izbor potpisom za Arsenal i da će reprezentativac Bosne i Hercegovine ostaviti traga u londonskom timu.

U želji da vidimo kako su bh. stručnjaci vidjeli sinoćnji debi Kolašinca u Premier ligi, kontaktirali smo nogometne stručnjake koji su iznijeli svoja mišljenja.

Predrag Pašić, Faruk Hadžibegić i Husref Musemić za Avaz.ba su iznijeli jedinstven stav da će sve to kod Kolašinca izgledati još i bolje kada ekipa bude kompletna i kada "Zmaj" bude igrao na poziciji na kojoj je najbolji - na lijevom boku.  

Pašić

- S obzirom na situaciju da se našao da igra poziciju koju nikada nije igrao, možemo kazati da je zadovoljio na debiju - kaže za Avaz.ba Pašić i dodaje: Ofanzivno, Kolašinac je vrhunski igrač. U defanzivi nije bilo toliko dobro kako se očekuje, ali i sami smo vidjeli kakav je sastav menadžer Arsene Wenger izveo. Kolašinac će biti jedan od boljih igrača, Arsenalu treba igrač njegovog kalibra.

Hadžibegić

Sličnog je mišljenja i bivši bh. selektor Faruk Hadžibegić. Sadašnji trener Valenciennesa o Kolašincu ima visoko mišljenje.

- Mislim da je Kolašinac potvrdio sve ono što mislimo o njemu, da je igrač vrhunskih kvaliteta. Svaki njegov transfer je u bolji klub i to je potvrda. On još nije dostigao vrhunac i sve to treba iskoristiti, kako u klubovima, tako i u reprezentaciji BiH. Očekujem da se uklopi u Arsenal, a jedina dilema je šta Wenger želi od njega, na koju poziciji će ga stavljati da igra. Drago mi je da napreduje i da je došao u veliki klub - kaže Hadžibegić.


Musemić

Husref Musemić kaže da je s posebnim guštom gledao sinoćnju utakmicu na Emiratesu. Sedam golova na otvaranju nove sezone može poželjeti svaki ljubitelj nogometa.

- Nekako kod Kolašinca sve ide kako treba. Poklopilo mu se nekoliko stvari. Protiv Chelsea je ušao, postigao gol. Sinoć je nesebično asistirao, u trenutku kada je i sam mogao zatresti mrežu. Kolašinac ne bi došao do Arsenala, da nema kvalitet. On nije slučajno u Arsenalu. Vrlo je bitno da ga je publika prihvatila i uvjeren sam da će ostaviti traga. Potpisao je na pet godina i njegova karijera može ići uzlaznom putanjom. uz sve to, na terenu ga ima svudgje. Igra stopera, a desi se da učestvuje u završenici kod postizanja gola. Pa i onaj udarac u okvir gola u 26. minuti su pokazatelj da ga očekuje svijetla budućnost u Arsenalu. 

Pogledajte video s debija Kolašinca u Premier ligi:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.