NOGOMET

Ima li Barcelona Neymara u svojim redovima

Avaz.ba

13.8.2017

Ernesto Valverde službeni debi na klupi Barcelone imat će u El Clasicu protiv Reala. Katalonci su sigurno oslabljeni jer nema Neymara, koji je otišao u PSG, a potencijalna zamjena još nije kupljena.

No, treba li uopće Barcelona kupovati zamjenu za Neymara ili ju ima u vlastiti redovima. 

"Tu je nekoliko igrača koji moraju dokazati da zaslužuju igrati", jasan je bio Valvedre.

Prvi koji se nameće kao partner Messiju i Suarezu u u formaciji 4-3-3 svakako je Gerard Deulofeu, koji ima već iskustvo igranja na lijevoj strani, a i sam je poručio da je spreman dokazati se treneru.

Alternative njemu su Denis Suarez i Sergi Roberto, a moguće je da lijevoj strani vidimo i Andresa Iniestu. Nemojte zaboraviti da je Luis Enrique na tu poziciji znao staviti i Ardu Turana, ali i Andrea Gomesa.

Iako najofenzivniji od svih spomenuti, Paco Alcacer prošle je sezone u nekoliko navrata odigrao na toj poziciji, no i pokazao da je bolje da se Katalonci okrenu drugim opcijama.

"Nema igrača koji može zamijeniti Neymara"; iskren je bio Pique.


Kao potencijalna pojačanja Barcelone spominju se mnoga imena, a najčešće Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Paulo Dybala, Paulinho... 

Tko god dođe, ako dođe, bit će pod posebnim povećalom, baš i kao i onaj koji će danas protiv Reala zaigrati na lijevoj strani. Jedno je sigurno, jedna nova era večeras počinje na Nou Campu, era nakon MSN-a...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.