NOGOMET

United krenuo silovito: Četiri gola u mreži West Hama

Avaz.ba

13.8.2017

Manchester United odlično je otvorio novu sezonu engleskog prvenstva, pobjedom na Old Traffordu nad ekipom West Hama sa visokih 4:0 .

Ono što posebno može radovati menadžera 'Crvenih đavola' Josea Mourinha, jeste činjenica da su novi igrači Nemanja Matić i Romelu Lukaku odigrali fenomenalan meč i tako pokazali da će biti velika pojačanja za njegovu ekipu. Manchester je do vodstva došao u 33. minuti nakon ubojite kontre koja najbolje pokazuje Mourinhov pečat koji je krasio i sve prethodne ekipe koje je trenirao. Matić je iznudio grešku jednog fudbalera West Hama, loptu je prihvatio Rashford, odlično je povukao sa svoje polovice terena, a onda proigrao Lukakua koji snažnim udarcem pogađa mrežu West Hama za 1:0.  

Čekičari su imali priliku za poravnanje u završnici prvog poluvremena preko Fernandesa, ali je njegov siloviti udarac sa ivice šesnaesterca zaustavio sjajni de Gea. U drugom poluvremenu rapsodija Manchester Uniteda koji u 52. minuti stiže do drugog gola. Mkhitaryan je fantastično ubacio iz slobodnjaka sa lijeve strane, a najviši u škoku bio Lukaku koji glavom šalje loptu u mrežu za 2:0.

'Đavoli' su dominirali i u nastavku utakmice, stvorili nekoliko dobrih prilika, prije nego je Martial u 87. minuti nakon prelijepe akcije izašao sam pred golmana West Hama i matirao ga za 3:0.   

Isti igrač je samo dvije minute kasnije asistirao Pogbi koji preciznim udarcem sa 20-tak metara pogađa mrežu gola West Hama za 4:0 i postavlja konačan rezultat ovog meča.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.