NOGOMET

Završna nokaut-faza: Bičakčić s Hoffenheimom dočekuje veliki Liverpool

Piše: A. SOKOLOVIĆ

15.8.2017

Večeras se igraju prvi mečevi završnog kruga kvalifikacija Lige prvaka. Na rasporedu je pet susreta, od kojih svakako najveći pažnju privlaći duel između njemačkog Hoffenheima i Liverpoola.

Velikan evropskog nogometa je na korak od najveće scene, grupne faze Lige prvaka.

Na tom putu mu stoji najveća senzacija prošle sezone - Hoffenheim.

Prvi meč se igra na „Rhein-Neckar areni” u Sinsheimu, gradu s tek 35.000 ljudi, udaljenom pet kilometara od sela koje je proslavio nogometni klub.

- Ovo je za nas specijalna prilika da igramo protiv velikana. Jurgen Klopp uvijek pokušava da nametne svoj stil igre. Mnogo mi se sviđa kako vodi ekipu, veoma je emotivan. On je veliki trener, ali se nadam da u utorak neće imati baš veliki dan - poručio je 30-godišnjak Julian Nagelsmann, koji je proglašen za najboljeg trenera Njemačke 2017. u oba izbora - Udruženja profesionalnih fudbalera i Saveza sportskih novinara te zemlje.

S druge strane, Jurgen Klopp od svojih igrača traži oprez. On tvrdi da ekipa mora biti maksimalno koncentrirana, jer će u suprotnom imati velikih problema protiv Hofhenheima.

- Ako ne budemo na najboljem nivou, izbacit će nas. Taj tim je veoma tvrd orah, koji je teško razbiti. Igraju odlično, imaju sjajnog trenera i nevjerovatno se razvijaju. Gledao sam Hofhenheim u prijateljskom meču protiv Bologne. Imali su veliki posjed lopte i vidi se da su igrači puni samopouzdanja - kazao je Klopp.

Britanski mediji su jutros podvukli da se u ekipe neće naći Philippea Coutinho. Zvanično zbog povrede leđa, a nezvanično jer najvjerovatnije prelazi u Barcelonu.

Naš reprezentativac Ermin Bičakčić očekuje se u početkom sastavu Hoffenheima.

Od preostale četiri utakmice, na terenu će biti niz Bosanaca i Hercegovaca. U dresu Qarabaga na golu se očekuje Ibrahim Šehić u duelu protiv Kopenhagena.

Jasmin Ščuk i Muris Mujanović će sa Slavijom pokušati izboriti grupnu fazu protiv APOEL-a.

Parovi plej-ofa Lige prvaka:

DANAS: Qarabag - Kopenhagen (18), Hoffenheim- Liverpool, APOEL - Slavija Prag, Young Boys - CSKA Moskva, Sporting Lisabon - FSCB (20.45).

SUTRA: Olympiacos - Rijeka, Celtic - Astana, Hapoel Ber Sheva - Maribor, Istanbul Basaksehir - Sevilla, Napoli - Nizza (20.45).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.