NOGOMET

Vojvodina se žalila UEFA-i na sudiju Mažića

Avaz.ba

17.8.2017

Fudbalski klub Vojvodina uputio je danas pismo Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA), u kome je istaknuo nezadovoljstvo suđenjem Milorada Mažića na prethodnim utakmicama protiv Partizana, navodeći da je sudija "previše privržen" crno-bijelima.

Kako je objavljeno na klupskom sajtu, Vojvodina se obratila UEFA-i sa "željom da joj pomogne da zaštiti sportske interese kluba iz Novog Sada", prenijeli su danas srbijanski mediji.

Vojvodina je navela da je dugogodišnji učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje je "postigla zavidne rezultate", ali da ima problema u vezi s radom Sudijske organizacije FS Srbije, odnosno najboljeg srbijanskog sudije Milorada Mažića iz Vrbasa, za koga je navela da je "previše privržen fudbalskom klubu Partizan". 

Vojvodina je istakla da je Mažić sudio u tri od posljednje četiri utakmice sa Partizanom i optužila ga da je u tim duelima pomogao beogradskom klubu.

Vojvodina je još navela da ne želi da se Mažić kazni, već da mu se ukaže na greške i da se nada da će njena molba biti razmotrena za dobrobit fudbala u Srbiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.